Yongnuo YN560 IVManuell speedlite med inbyggd 2,4GHz radio, både sändare och mottagare. YN560 IV kan som trådlös master styra såväl andra YN560 IV som sin föregångare YN560 III, i tre grupper. Från mastern kan man ställa in blixtläge, ljusstyrka och zoomläge. Som trådlös slave kan YN560 IV i skrivande stund kontrol...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
2017-04-18 Rob Vestin

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Med ett gäng sån här blixtar och en styrenhet får du ett portabelt on-location paket.
MINUS: Jämfört med studioblixtar så har du ju inget ledljus.

Manuell radiostyrd blixt som du i princip får i Cornflakes-paketet.
Jag köpte tre stycken + en styrenhet YN560-TX på ett bräde. Sätt styrenheten på kameran, placera ut blixtarna och ställ in uteffekten från fjärrkontrollen. Det tar ju ett tag att hitta rätt effekt och blandning. Man får knäppa och kika på skärmen tills man är nöjd. Sen är det bara att köra på.
Det här är riktigt kul grejer Köööp!

Liknande produkter: Beg SB800

Kundtjänst: Det här är slit och släng, de här lagar man knappast.

Pris: 600
2015-02-23 Byskan

Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Billig. Manuella inställningar. Trådlösa funktioner med stor flexibilitet.
MINUS: Ganska stor och tung. Plastig, byggkvalitén är tveksam. Hade önskat lite större vertikal rotation av blixthuvudet.

Jag hade ingen aning om att det fanns så billiga men sett till mina behov funktionella blixtar. Jag behöver varken TTL eller high-speed sync. Mina krav var manuell inställning av ljusstyrka, att utan sladdar kunna använda flera blixtar på avstånd från kameran, att dessa blixtar skulle kunna ställas in oberoende, och att jag snabbt skulle kunna ändra alla inställningar utan att släppa kameran. Jag skaffade därför också en YN560-TX som sitter i kamerans blixtsko. Denna är en fröjd att konfigurera blixtarna med. Sedan lade jag till en RF605 som jag använder antingen som fjärrutlösare (tillsammans med eller utan YN560-TX) eller för att lägga till ytterligare en blixt av annat märke/modell. Så magiskt flexibelt, och billigt.

Liknande produkter: Yongnuo YN560 III (och en djungel av andra blixtar)

Pris: 500

Lastolite Ezybox SpeedLite 2 Joe Mc Nally