Profoto B2 250 Air TTL: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Blixtar och ljus > Studioblixtar > Profoto B2 250 Air TTL
Recension / Test / Priser / Fakta

Profoto B2 250 Air TTL


Summering

B2 innehåller nästan allt du behöver för att fotografera off-camera. Lägg till fjärrkontrollen som passar din kamera och du är redo att ta kontroll och forma ljus.

I kitet inkluderas det snabba ...

Läs mer


Betyg


(4.5/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

B2 innehåller nästan allt du behöver för att fotografera off-camera. Lägg till fjärrkontrollen som passar din kamera och du är redo att ta kontroll och forma ljus.

I kitet inkluderas det snabba och kraftfulla B2-batteriaggregatet och ett litet lätt B2-lamphuvud. Du får även med det kraftfulla och utbytbara batteriet, en laddare och en praktisk väska, som du kan sätta i ditt bälte, på din axel eller på stativ.

Tillverkare: Profoto

Recensioner

2016-02-26 joyn

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitén på ljuset. Enormt stabil i färgtemperaturen oavsett styrkan. "A different kind of animal". Det finns just nu ingen konkurrent i det här segmentet.
MINUS: Har inte upptäckt något, men det är nog så viktigt att förstå att det är en dyr pryl som löser problem med tid på plats, om man bara kör studio är egenskaperna som man betalar för troligtvis ett overkill.

Så enormt lätt att använda on-location, sätt upp stativet, montera modifieraren, slå på blixt och kamera; fota. Det är uppe på ett par minuter.

Är det dyrt? Tja jag köpte aggregat med ett huvud och 2x3 OCF Softbox med speedring och AirTTL-enheten till Nikon för strax under 20000 på Procenter (Scandinavianphoto) då de sålde ut demoex efter Fotomässan.

Svaret beror helt på hur du värderar din tid och framförallt KUNDENS tid. Jag har gjort några jobb med grejorna sedan jag köpte och det är oerhört tidsbesparande, tryck av med TTL kolla om du vill göra justeringar och gå över till manuell mode om du vill göra det annars funkar TTL hur bra som helst.

Bonus: Funkar riktigt bra med att använda Nikon SB-900 som kompletteringsljus i SU-4 läget för hårljus etc. Det reducerar behovet av ett extra huvud om man redan har en eller flera speedlights som har SU-4 läget. Det överraskade mig faktiskt, inga som helt problem såhär långt. (Dock har speedlights en kallare och ojämnare färgtemperatur men det spelar i mitt tycke ingen roll på bakgrundsbelysning eller hårljus).

Det är bara att inse foto är en materialsport, det är egenskaperna hos prylen som kostar. Allt går att göra billigare om du har tid och tålamod, det är saker som troligtvis du inte har om du är på jobb hos en kund.

Pris: 19800
Roland Bergström
2016-02-13 Rolleberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att ha med sig och går bar att hänga batteriet i bältet.
MINUS: Priset känns lite tufft.

Ett bra kit som är lätt att montera på kameran och på stativ.

Liknande produkter: Elinchrom

Kundtjänst: Scandinavian Photo var till stor hjälp med bra tips inför köp. Bra hjälp från Profoto med uppdatering av programvaran.

Pris: 35000

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Dr No 2015-10-01 10:24:35
Peter Möllerström 2015-12-14 19:42:19
Rolleberg 2016-02-13 11:11:10
karmapatrol 2016-02-13 13:59:35
D.Lindin 2017-08-21 17:52:54


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS