Canon Digital Ixus 700

Betyg


(4.55/5)
(3.36/5)
(4.45/5)
(4.55/5)
(baserat på 11 recensioner)
Skriv en egen recension



2009-08-10 jobe69



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Tar extremt bra makrobilder med undervattenshuset. Bilderna är mkt bra om jag jämför med till exempel nya Nikon P90. Med bra ljussättning ligger "ribban" mkt högt på bildkvaliteten. Storleken är mkt bra. (liten)
MINUS: Som många kompaktkameror tar det tid att starta upp och det tar ibland tid innan bilden tas efter man tryckt av. Behöver bra ljus.

En mycket bra "allroundkamera" som nästan alltid "kommer med".
Ett bra val när systemkameran blir för stor eller dyr för att ta med.
Får plats över allt.
Står sig mycket bra fortfarande trots att jag nu haft den i 5 år.

Kundtjänst: Mycket bra kontakt med Canon i Göteborg.
Blixten gick sönder och hela kameran byttes ut omgående.

Köpt hos: Dustin

Pris: 3500

2006-09-22 arkenfall



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra bildkvalité. Går att göra mycket manuella inställningar
MINUS: Något dyr. Ljudet i filminspelningen är dåligt. Överhörning av ljud från närliggande chip.

En bra kompaktkamera. Inte än systemkamera så klart men ändå rätt nära för att vara en kompakt. Man kan ställa in mycket och den ger bra bilder.

Kundtjänst: Inte så bra. Har haft en på lagning några gånger och först på 3:e försöket lyckades dom laga felet.

Köpt hos: Expert

2006-04-24 PoNari



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, snygg, 7MP, snabb
MINUS: får in dålig fokus ibland, batteriet, blixten

Det är en bra "Kompaktkamera", men inte nära en systemkamera...

Liknande produkter: IXUS55, Cybershot

Köpt hos: Elgiganten

Pris: 3600

2005-12-28 Grandin



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, robust, smidig, bra skärm, mycket bra bildkvalitet, bra filmkvalitet.
MINUS: Röda ögon kan vara svårt att undvika vid blixtfotografering inomhus, men det är ju inte begränsat till just denna ultrakompaktkamera.

Läste på många forum och letade många recensioner innan vi köpte denna kamera (bl a fotosidan, www.cyberphoto.se, www.fredmiranda.com, www.stevesdigicams.com, www.dpreview.com etc).

Ville ha en snabb, robust, smidig ultrakompaktkamera med bra bild- och film kvalitet - denna kamera uppfyllde alla kriterier!

Min fru tycker att det är för bökigt att gräva fram vår EOS 350D (som ofta är lite extra tung med EF 17-40 L objektivet monterat) - hon använder uteslutande Ixus 700:an numera.

Om du ska köpa denna kamera ny kan du lika gärna köpa Ixus 750 istället till nästan samma pris och med större 2,5" skärm.

Hade vi inte hittat en beg Ixus 700 till bra pris hade det blivit ny champagnefärgad (lite snyggare/ovanligare tyckte min fru) Ixus 750 från TechnikDirekt istället.

Tråkigt att de svenska importörerna bara tar in den silverfärgade modellen. Jag mailade Cyberphoto men de kunde tyvärr inte hjälpa till med modellerna i andra färger (I USA finns kameran i ännu fler färger men jag tror inte att alla är Europaanpassade).

Liknande produkter: Massor, men Ixus 700 är toppklass i sitt segment.

Kundtjänst: Ej behövt.

Köpt hos: Begagnad via Blocket

Pris: 2800

2005-12-21 sPitZ



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: snabb kamera överlag, 7MP, USB 2, stor tydlig LCD, enkla menyer, fin bildkvalitét, mycket bra film-läge, litet format.
MINUS: dålig lösning för batteri/laddare, få manuella inställningar, blixten

Bra "peka och klicka" kamera i miniformat ..

Kameran är snabb, både i uppstart och mellan bildtagning. Färgåtergivning, upplösning/bildkvalitét i toppklass för en pocket-kamera med sensorstorlek 1/1.8

Få manuella inställningsmöjligheter, det mesta är auto med förinställlda program för olika foto-situationer.

Trevliga "in camera image effects" färginställningar

Menyerna är enkla och överskådliga överlag

Stor LCD 2.0 med fin kontrast, som dessutom är justerbar

Blixten håller medelmått, bra vid korta avstånd, betydligt sämre vid längre. Fortfarande problem med "röda ögon" men dock bättre än tidigare ixus-modeller.

Movie-läget är riktigt bra.. filmmässigt, dock med undantag för ljudet som inte är mycket att hurra för.

Batterilivslängden är sådär, har sett betydligt bättre. En nackdel är att man måste plocka ur batteriet varje gång det skall laddas, Finns en annan lösning (ACK900) men det säljs separat.

Kameran har metallhölje vilket ger fin kvalitétskänsla, finishen är något känslig för repor samt att den känns hal i handen. Handledsband är ett måste.

På det stora hela, en behändig liten kamera som fungerar ypperligt som stand-in istället för exempelvis en SLR vid diskreta tillfällen.

Pris: 3795

2005-09-25 ennaj



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Startar snabbt. Bra skärpa och färger. Bra menyer. Användbara digitala effekter och fina närgränser.
MINUS: Saknar möjlighet att kunna välja tid/bländare själv. Kameran ger ibland låg kontrast i bilden.

Fin CANON känsla! Händig med bra bildkvalitet överlag - slitstark och lättanvänd.

Köpt hos: Elgiganten

Pris: 3600

2005-08-17 m.bucht



Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, bra batteritid, lätta menyer, liten
MINUS: Det finns igentligen inga, saknar RAW!

En helt otrolig liten kamera. Startar snabbt och reagerar i stort sett direkt på avtryckaren, ingen seg fördröjning här inte.

Jämför man bildkvaliten med min Nikon D100 så vet i sjutton om inte nästan i alla fall att den går om.
Hur som helst det är grymt bra!

http://www.ahlsensfoto.se

Liknande produkter: Nikon Coolpix 7900

Köpt hos: Ahlséns Foto Digitalkamera Specialisten

2005-06-06 peolydia



Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Jag tycker den är bra, litet fomat.
MINUS:



Köpt hos: Ernstson foto Växjö

2005-05-21 Autowinder



Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Formatet, bildkvaliten, design, snabbheten
MINUS: Dålig ljusstyrka i teleläget (svårt att hitta fokus), få manuella möjligheter,

Bytte ut min Ixus 400 mot denna och är hittils mycket nöjd. Det första som slår en är att den är mycket snabbare än sin föregångare på i princip allt. Uppstarten har kortats med vad som verkar vara flera sekunder. Skärmen är större och man har ytterligare putsat på den redan snygga designen. Jag kan inte säga att bildkvaliten har ökats i samma utsträckning som snabbheten men man har i alla fall fått lite extra beskärningsfaktor i och med de extra 3MP. Att man kan filma i 640*480 30fps är faktiskt riktigt användbart. Tyvärr behöver man dyra kort (Ultra II) för att utnyttja detta fullt ut. Kameran är troligtvis det bästa köpet i denna klass just nu. Se upp med vart du köper den bara. Prisskillnaderna är stora.

Liknande produkter: Nikon 7900, Sony DSC-P200, Canon PowerShot S70.

Kundtjänst: Nej

Köpt hos: TechnikDirekt

Pris: 3600

2005-05-10 Lincon_loop



Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor skärm, startar fort, hållbar, lätt att ha med sig.
MINUS: Svårt att ställa in slutartiden manuellt

Mycket bra kamera.

Liknande produkter: Canon IXUS 50

Köpt hos: www.inet.se

Pris: 4213

2005-05-09 Arne Bivrin



Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten och nätt. Startar blixtsnabbt. Bra skärm. Bra kvalitet på filmsekvenser.
MINUS: Inga speciella

Canon har gjort det igen. Liten, snabb och bra kvalitet. Användbar filmfunktionalitet. En kamera att ha med sig överallt.

Liknande produkter: Nikon Coolpix 5900, 7900

Köpt hos: Fotomarknaden, Ringen

Pris: 4290