Fotosidan Akademi: On Location Natur 2024 (7-8/9)100 Akademipoäng

Föredrag 2024

Under helgen hålls minst fem fantastiska bildföredrag, som alla ingår i On Location-passet, preliminärt program:

Boka gör du på Wild Nature Fotoresors hemsida

På fotojakt efter djur och ljus i regnskog – med Jan Pedersen
Jan Pedersen tar oss med till några av världens finaste regnskogar där vi bland annat får möta orangutanger, lemurer, reptiler och en uppsjö med färgstarka fåglar och växter.

Svartvitt foto från Island och Svalbard – med Frida Hermansson
Stora och små landskap i svartvitt från Island och Svalbard. Frida berättar om när och hur hon använder svartvit fotografering för att dramatik och ljus ska framträda som bäst.

Naturfotografens 29 lyxtips – med Staffan Widstrand
Staffan delar med sig av sina bästa tips för att utvecklas som naturfotograf. Tillsammans med tipsen får vi bl.a. möta vilda varelser och se vilda vyer från Mälardalen och Varanger till Papuas regnskogar och Galapagos.

Afrika – vilt, vackert och hänförande – med Henrik Karlsson
Tillsammans med Henrik får du möta inte bara Afrikas ”Big five” utan även många andra fascinerande djur som primater, fåglar och säkert dyker det upp någon orkidé också.

Fågelfoto, var, när och hur? – med Magnus Martinsson
Få djur är så välfotograferade som fåglar då de är relativt lättillgängliga och det finns många spännande arter vart man än är. Men hur får du till det där extra i dina fågelbilder? Magnus berättar och ger dig tips om hur han tänker kring sitt fotograferande av fåglar för att hela tiden utvecklas som fågelfotograf.