Litet om fotografi och vardagen

Skövde 2020-03-13

Dagar i förskingringen

Trädgårds astro

Har införskaffat en en Skywatcher Star Adventurer Pro star tracker och var ute och testade denna, första sjärnklara natten i mannaminne höll jag på att säga, den gav mig mersmak. Tycker den nog följer bra och ger hyfsat runda stjärnor utan stjärnspår. Dock lyckades jag inte med polinställningen till 100%.

Venus lyser starkt i väster vid björktoppen och till vänster ovan intill flagstångsknoppen Plejaderna. Strax ovanför antennen på taket lite till vänster kan man ana Andromidagalaxen som ett litet suddigt orange moln.

Inlagt 2020-03-13 21:38 | Läst 1153 ggr. | Permalink
Spännande! Och snyggt blev det! Följer gärna fortsättningen, hälsningar/ Björn
Svar från präntare 2020-03-14 12:30
Tack Björn!
😊
Kul jag har ju mini https://www.fotosidan.se/blogs/peterdahlen/lite-mer-fran-rymden.htm , vad jag kunde se så kunde man på PRO styra med kontroller på själva stjärnföljaren, kanske behöver man inte en app?
Svar från präntare 2020-03-14 13:05
Tack Peter! Jo det stämmer, det finns en avancerad uppgradering att hämta till Pro vilket gör den går att styra manuellt, verkar lite bökig tycker jag, men får se hur jag gör i framtiden. Skillnaden mellan mini och pro är väl att pro har en högre lastkapacitet upp till 5 kg, vilket gör att man kan belasta den med tex ett litet refractor teleskop och att mini har wifi och går att styra helt via appen. Fina bilder du fått till på M31 och M33. Har förstått att det är av största vikt att att göra en exakt polinställning av star trackern, fick inte till denna exakt igår då jag var ute. Lite synd är det att inte Skywatcher passade på att bygga in GoTo funktion i dessa stjärnföljare när dom ändå var i farten så att säga.
😁
Svar från präntare 2020-03-14 17:48
Tack Peter! Jo jag vet jag har ett, dom är konstruerade för att bära tyngre laster. Inget man bär med sig i en tex kameraryggsäck.
😊