Det här blir min premiär som bloggare, så till Dig som tar dig tid att läsa den; ha överseende med nybörjaren! Min tanke är att det skall bli någon slags fotodagbok utan anspråk på vare sig kontinuitet eller kronologisk ordning. Jag utgår från bilder som betyder något för mig, försöker förmedla detta något, och hoppas att fånga Ditt intresse. Självklart ser jag gärna att det kan bli en dialog också.

Göteborg i mars

Dagen började med solsken och jag bestämde mig för att ta en fotopromenad genom Göteborg Efter frukost och diverse gick jag till bussen. Då hade molnen slutit sig och av solen syntes inget. Ok, gråmulet är ju bättre fotoväder. Går av vid Korsvägen där ett tredje hotell-torn växer fram.

Just nu ser det ut som något lågbudgetvariant av de två till vänster.... Sedan går jag via Näckrosdammen, bakom Götaplatsen, där det här konstverket, kallat Incantatio, av Roland Bor'en, står. Jag tilltalas av dess kantighet och släta blå yta.

Nästa kantiga motiv blir en slät fasad med massor av rutor och väldigt lite runda former.Avenyn  börjar/slutar med en grekisk gud i kolossalformat. Han får residera ganska oinskränkt i snålblåsten över den nästan öde Götaplatsen.

Vid Valand står en frusen dragspelare och försöker dra in dagskassan till sig själv - eller någon annan? 

Via Brunnsparken, där en lättklädd Johanna sträcker sig mot himlen...

...till hamnen

där jag ser mer räta linjer och kantigheter.

Bordar sedan Älvsnabben för en kort båtresa till Rosenlund och bussen hem igen.

På bussen sitter många med näsan i sin mobil, mentalt och bokstavligt avskärmade från övriga passagerare, men ett par killar finner gemensam glädje i den lilla apparaten.

Inlagt 2013-03-02 19:02 | Läst 997 ggr. | Permalink