Det här blir min premiär som bloggare, så till Dig som tar dig tid att läsa den; ha överseende med nybörjaren! Min tanke är att det skall bli någon slags fotodagbok utan anspråk på vare sig kontinuitet eller kronologisk ordning. Jag utgår från bilder som betyder något för mig, försöker förmedla detta något, och hoppas att fånga Ditt intresse. Självklart ser jag gärna att det kan bli en dialog också.

November-tankar

Höstens första förkylning har slagit klorna (läs: virusarna) i mig. Inte värre dock än att jag kan sitta vid datorn och gå igenom bilder från i första hand årets skörd men också tidigare. Spara, kasta, justera, namna om och tagga...ett drygt jobb men nödvändigt om inte hårddisken skall fyllas alltför fort. 

Köpte nyligen en stationär dator, delvis för att få plats med alla bilder, men mest för att den 7 år gamla trotjänaren inte längre orkade bearbeta de allt tyngre bildfilerna.

Motiven finner jag främst i naturen, men också landskap, byggnader, folkliv och förstås familjen är kära motiv.

Strömstare i Mölndalsån

Grevedämmet i Mölndal är ett säkert ställe att studera Strömstaren. Den är ganska orädd där den flyger hit och dit över ån, mellan starkt trafikerad järnväg, bilväg och promenadstråk.

Vatten är alltid intressant, oavsett om det är stort eller litet, lugnt eller brusar vilt. Där det finns vatten finns det liv. En augustidag med kuling från sydväst for jag ut till Hönö Röd och njöt av saltmättade vindar och solsken. Trutarna njöt kanske också, men framför allt letade de mat som bränningarna spolar upp.

Lugnare vatten kan vara nog så dramatiska. En av mina favoritstråk går utefter en grund sjö några km hemifrån. Där finns alltid något intressant att se och rikta kameran mot. Det är gott om träd och vass utefter stranden och på andra sidan vägen, som följer strandlinjen en bra bit, blandskog med många fina fågelarter. Ett fågeltorn har omtänksamma myndigheter också satt upp, till glädje för många naturälskare och vandrare. En tidig morgon i våras stod jag där och spanade och tyckte det var ovanligt tyst och stilla tills en "häger" kom flygande. Den såg lite skum ut för att vara häger, men dök så fort ner i vassen att jag bara hann klämma fram några rutor. När jag åkt därifrån kunde jag inte släppa tanken på hur konstig "hägern" var och tittade efter vad jag eventuellt fångat med kameran: en Rördrom! 

Rördromen landar #2

Bilden är manipulerad genom att jag klippt ut fågeln och lagt in den på en bakgrund som jag fotat på samma ställe och tillfälle.

Inlagt 2012-11-18 18:23 | Läst 1247 ggr. | Permalink