Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

107 |

Utförslöpa hujedamig! var en rubrik på ett av mina blogginlägg som handlade om (pris)utvecklingen på kameror. Detta inlägg, bestående av text och en bild, handlar snarare om motsatsen, en strävan uppåt. Jag tar det från början.

 

I det nybyggda huset vid namn Drottningen finner man denna trappa. Den syns tydligt genom de stora fönsterna från vägen som passerar strax utanför. Den ska jag fota tänkte jag instinktivt när jag såg den första gången. Idag var jag där igen och tänkte nu gör jag det, men jag möttes i dörren av öppettider som var passerade.

 

Öppettider har jag svårt att argumentera mot. När jag i min ungdom var järnhandlare, då stängde vi 17.30, jodå du läste rätt. De kunder som drog i dörren efter det suckade och stönade vi över, men var vi kvar släppte vi in dem, dock var vi lite småsura för vi ville gå hem. Så om nu företagen på Drottningen stängde för gäster 16.30 så var det väl fine.

 

Men jag satte kameran mot det smutsiga glaset och tog bilden som jag gärna ville ha. Jag tycker att det är så mycket symbolik. Först tänkte jag att något om att falla mjukt, eller att det var en curlad tillvaro numera och så höll jag på att associera.

 

Sen visade jag bilden för min fru. Hon svarade kort att det inte var något nytt och undrade i princip under vilken sten jag sovit under, ja det var så jag uppfattade det i alla fall. Hennes företag hade haft föreläsningar där man satt i kuddförsedda trappor och hon kunde på rak arm räkna upp flera företag som hade detta. Första gången hon såg det var säkert för fem år sedan.

 

Ja, ja, vi har inte några trappor på vårt kontor så det var lite nytt för mig. Men jag har förstått att man använder det i kreativa miljöer och det är väl ett utmärkt sätt att använda trappor som är breda nog för den saken. I detta fall ser installationen nog ut som det varit med från början.

 

Det var mer än jag var när detta blev på modet, med från början alltså.

 

Inlagt 2022-02-17 20:26 | Läst 670 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Känns väldigt mycket "träsmak" men en kul bild blev det ju..
HaD/Gunte..
Svar från Lionmats 2022-02-21 11:15
Tack för din kommentar Gunte. Ja det krävs lite för att njuta av den sittplatsen, och att komma upp ifrån den när det blir dags.