Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

#139 - Vad gör en "Gerillafotograf" när...

...han känner sig kreativ efter att ha studerat den sköna konsten att stå i kö?

Jo! Ovannämnda fotograf skapar en obefintlig problematik i avsaknad av en verklig.... Var får man tag i två skärmar till en lampfot som organiserats från miljörummet? Lampskärmarna skall ju självklart gå i samma gråskala om den övriga inredningen, så vad är bättre än två lampskärmar med en tydlig grafisk design anspelande på den enda analoga filmen som är användbar för... ja, ni vet. Om ni inte vet läs herr Björkboms blogg ;-)

Sökandet efter de ultimata lampskärmarna har fått mig att dyka på huvudet i heminredningsbutiker, loppmarknader samt andra suspekta, möjliga fyndplatser under flera månader - men ack, ingen framgång!

...men idag hände det! Den kända lampskärmsdesignfirman - Lundins Blommor - hade lösningen, två skärmar för 40 kr. När undertecknad tackade dem för deras design av lampskärmar så stirrade de två damerna som om katten släpat in något onämnbart på köksgolvet. De stackars expediterna trodde att de designat blomkrukor i plåt och såg inte möjligheten att transformera bleckplåten till lampskärmar!

Här är i alla fall resultatet, med varsam hand, modifierat med Bosch borrmaskin (arvegods), hålsåg (79 kr på Clas Ohlson) och ögonmått (medfött), summa summarum 119 riksdaler:

...visserligen inte med den eftertraktade logotypen på, men lagom "sunkig" för att passa i min boning och den matchar den nya soffan - i äkta IKEA läder - perfekt, men det är en annan historia ;-)

Inlagt 2010-08-31 15:09 | Läst 969 ggr. | Permalink
Man skulle kunna säga lysande...
Svar från Anders Berlin 2010-08-31 19:30
...för att inte säga - brilliant!
Iden är kul, men man får se upp med en sak. Om inte skärmen är ventilerad så kan lamphållaren hettas upp till den grad att det börjar lukta om den. Och sedan går den så småningom sönder. Kanske inget problem om man använder lågeneriglampa, jag vet vet inte. Annars måste man borra en krans av ventialitionhål i botten på skärmen. Till denna typ av skärm brukar jag använda glödlampa med inbyggd spotlightreflektor. Då kan man ha en svagare lampa och ändå få ut det ljus man vill ha. T ex en 40W spotlampa ger minst lika mycket ljus ut som en vanlig 60W-lampa.
Svar från Anders Berlin 2010-08-31 19:33
...finns egentligen, absolut inget, att tillägga till din kommentar, förutom att det är LED-lampor i socklarna. Funderade faktiskt på att borra extra hål men eftersom vanliga glödlampor håller på att fasas ut från EU-området, så skrinlades detta. ;-)
Smart och kul idé
Svar från Anders Berlin 2010-08-31 20:30
...även en blind höna hittar ett korn - och tack så mycket för komplimangen ;-)