Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Härmapa!

 

 

Var går gränsen mellan att låta sig inspireras av andra fotografer och att direkt härma ett speciellt uttryck?

Ja, det frågar jag mig. Nångång ska jag väl hitta min väg och mitt uttryck. Sist var det Lena Pesula..lite mer än alla andra duktiga fotografer, Nu är det Anna Ulmestrand..Vad ska jag säga...? Tack och förlåt:-)

 

 

 

Ni som orkat ända hit,det skulle vara kul att höra vad ni tycker. Hur mycket och direkt får man "härma"?

 

Ha en fin kväll! /Anna

Inlagt 2009-06-01 19:06 | Läst 1972 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tycker man får härma hur mycket som helst bara man känner glädje med sin fotografering. Fotografering ska inte vara någon tävling, då kommer prestationen smygande.

Vad är ett original förresten, kan man vara säker på att det man härmar är ett original eller har den man härmar också gjort likadant.

Tror också att det kan vara en del i inlärnings processen när man utforskar ett nytt område. Tror att de flesta börjar hitta nya infall när man blivit lite varm i kläderna. Man böjar hitta sin egen stil och kanske i sin tur blir härmad.

Tycker bilderna är vackra även om jag har sett liknande både här och där.

/Gunnar
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-06-01 21:12
Tack för dina ord Gunnar, det var kul att få respons. Ja, jag tror också att det är en del i inlärningsprocessen. Temat i bilderna går ju igen hos många, även om jag hämtat ideérna till de här hos Anna U.Som sagt, jag uppskattar att få ta del av din syn på saken. Ha en bra kväll! /Anna
Åhhh men va fasen.. herre minje..
Blir ju aldeles rörd i hela kroppen. Stum.. det var ju MIG du pratade om
Om man kan inspirera varandra är det väl bara bra? Varför be om ursäkt min vän? Nej för sjutton - säg att alla fotografer i hela världen plåtade ENBART som ovan blommor o närbilder så skulle ändå aldrig en bild bli den andre lik.
Tänk bara på alla solnedgångar som fotografer fotar? och kommer fortsätta fota?
Jag ser det både som något positivt o negativt att jag lyckats skaffa mig som du säger "en egen stil", ser det inte själv, men tror på dina ord;-)
OM det nu är så.. har man som fotograf misslyckats då? Och stannat i "utvecklingen"?
Eller är det tvärtom något positivt - ett signum? Allt beror väl på vad man vill bli när man blir stor och blir både glad och oroad över att man kanske har det... haha.
Summa summarum. Jag gillar dina bilder mycket! I färg o form och anser du har en högst egen stil:-) Och är enbart glad om jag kan inspirera till att njuta av blomor o fascineras av dess märkliga form o inre delar.. de ÄR ju fantastiska skapelser!!
Kram och ett ödmjukt tack
/Anna2
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-06-02 16:56
Tack för de orden..:-) Jag var ju ändå tvungen att säga som det var. Jag gillar ditt sätt att fånga växternas "inre rum" och har faktiskt inte sett någon annan gör det som du gjort. Jag som jobbar med barn kan se en viss likhet, med deras utveckling när de skapar sina egna bilder. Under en viss period försöker de efterlikna varandra, serieteckningar..osv. Kanske är det så med fotograferande också.
Som sagt..kul att du tog det på "rätt" sätt, dvs som jag önskade:-))))

Kram på dig..ha en fin kväll!
Anna
Hej Anna
Härma eller inte härma. Jag håller med tidigare talare och tycker och tror att det inte egentligen GÅR att härma. Det går att hämta inspiration och det är väl därför vi är på fotosidan? Jag är här för att härma (hämta inspiration) och utvecklas. Med hjälp av er här på fotosidan har jag utökat mitt fotointresse och jag tror även min kunskap. Både om fotograferingen själv och om mig själv.
Tack alla inspiratörer
Jag tycker mycket om bild 2 och sista bilden. Tycker om motivet av ståndare och pistiller, det har något erotiskt över sig. Skärpan är perfekt i mitt tycke och färgerna mustiga och härliga.
Fortsätt härmas
Helene
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-06-02 17:02
Tack att du delar med dig av dina åsikter, jag tyckte att det var en intressant frågeställning.
Kul att du gillade bilderna. /Anna
Tycker som många andra att det går inte att "härma".Om 100st skulle fota samma blomma tror jag att vi skulle se 100st bilder där det finns skillnader.
Jag inspireras av Anna massor,hon är väldigt duktig.Men inte likanr mina bilder hennes.Hon har hittat sitt signum i bilderna.Syns direkt när det är hennes.
Jag hämtar inspiration från andras bilder ,men försöker inte att få dem att se lika ut.
Fortsätt fota som du tycker passar dig och ditt utryck.
Mvh
Maria
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-06-02 17:06
Jag tror det där, att inte försöka få bilderna att se lika ut är viktigt. Det finns en stor skillnad mot att änvända samma sätt att tänka i valet av bildvinkel osv..Tack att du delar med dig av dina åsikter. /Anna
Att härmas är bra. Att kopiera är dåligt.
Men i vrekligheten blir det ju så att om man fotoraferar levande ting med ljusvinklar och olika kelvin bländare skärpedjup osv. så har JAG svårt att påstå att man ens KAN kopiera bilder av ditt slag.
De bilder du visar ovan är i mitt tycke utmärkta alster som jag skulle vara mycket stolt över.
//Thomas
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-06-03 22:22
Tack Thomas för att du tog dig tid att skriva ner dina reflexioner och tusen tack för fina ord om mina bilder. /Anna