** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1214. Landskrona fotofestival?? –mycke bättre?? –oväntade toppar??

Fotofestivalen i år var mycket bättre?? –delvis i min smak?? Några oväntade toppar kunde vi finna!! Allt föll dock inte in i vår smak, men så skall det ju va.

Andra året av Fotofestivalen i Landskrona visade upp en klar förbättring i strålande sol. Det blev några kilometer?? --att gå mellan de olika gallerierna med 23 utställningar.  En del bilder fanns utställda ute på stadens gator.

I den vackra japaninspirerade konsthallen fanns bilder av tre fotografer på väggarna. Proffsigt hängda och alla av kvinnliga fotografer, säkert en tanke?? --och viktig tycker jag. De dokumentära bilderna av Bertien van Manen från ryska hem?? --är mycket spännande och nära inpå familjernas liv. Många bra bilder, men varför är de kopierade så kraftigt överexponerade?? De båda andra fotograferna slog inte an på våra strängar??

I Galleri Gamla Staden ställde Thor-Björn Johansson, en gång elev hos Christer Strömholm, ut bilder från sin fars skokartong?? Bilder som han parade med egna abstrakta bilder?? --något som fungerade riktigt bra i form och innehåll.

Lewenhauptstipendiaten 2014, Sander Broström, ställde ut i Landskrona museum. Han är bara 18 år och redan medlem i Naturfotograferna och PhotoNatura. Hans mycket sköna bilder av naturen i samklang med samhället är en av de stora behållningarna av Festivalen. Kolla hans hemsida.

I exercishallen ställdes ut fotografer från Turkiet. Det här var höjdpunkterna i rundvandringen?? Magnumfotografen Ara Güler?? --är det mest kända namnet och hans bilder är toppen bra dokumentärbilder från Turkiet. Samma gällde Yildiz Moran landskapsbilder, är helt underbara. Den kände porträttfotografen, helt verksam i vårt land, Lütfi Özkök hade också en stor del i utställningen med kända ansikten??

Gallerierna längs gallerigatan visade inte bilder i vår smak?? Varför måste dokumentära bilder med utsatta människor?? --vara så groteska och mörka?? De samhällsbeskrivande bilderna från industrinedläggningar tyckte jag saknade strukturell stringens.

Det roliga med en festival?? --är inte bara att man får se en stor variation i bilder?? --man får också träffa roliga fotografer?? --och byta några ord. Jag stötte på Micke Berg, som höll en workshop, om gatufotografi. Den trevliga redaktören på Fotosidan, Magnus Fröderberg, sågs språka med platschefen, Peter Elmqvist, för Scandinavian Photo i Malmö. Jag stötte på min lärare i ädelförfarande, Björn Andersson, som är förläggare inom historieboks branschen.

Efter fyra timmar såg fötterna ut så här?? –hos en del festivaldeltagare??

Nu fanns det mycket annat som hände på festivalen?? –massor med föredrag och granskning av portfolier. Det får någon annan berätta om. Sa jag att inträdet i år var 225 kr för att se alla gallerier och höra föredrag?? –troligen billigt??

Inlagt 2014-08-25 07:12 | Läst 4251 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant reportage om festivalen.
-affe
Svar från Bob Bovin 2014-08-25 07:54
Hej Affe,
Hoppas att vi kan byta några ord på nästa festival, eller på Söder någon gång.
Ha en aktiv måndag
Bob
Synd att det är så långt dit för det såg intressant ut.
Jobbigt att gå så mycket och talande fötter där.
Svar från Bob Bovin 2014-08-25 11:05
Hej,
Ja fötterna fick sitt, men ögonen fick också en hel del.
Ha en skön dag
Bob
Verkar ha varit både bra och trevligt.... Får försöka göra ett besök nästa år... Och nu förstår jag lite bättre, det där med era fötter... :) Och det där, med det "mörkt groteska"... det har jag också funderat över... Ibland, kan det ju vara snyggt med en rejäl svärta och stuns, men ibland blir det just groteskt... Jag tror lite att det är ett sätt att förstärka budskapet, men kanske också lite av fotografens själ... Oavsett, intressant att läsa!
Ha en fotriktig dag! //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-08-25 12:29
Hej Peter,
Det var en bra festival, och det är alltid så att en del "konst"-foto förstår man inte eller tycker inte om. SÅ är det med vanlig konst också.
Mina fötter klarade sig skapligt med de i parken såg ansträngda ut.

Idag har vi fixat nya pass, tur att polisen tar bilden. De lär ju va ärliga.
Ha en sunny day
Bob och Ninni
Nu fick jag också veta lite om festivalen.
Jag hade tänkt boka in hotell till oss i Landskrona men så blev det istället i Karlskrona.

Ångrar nästan det när jag läser din text och ser bilderna du tagit.
Micke Berg var den fotograf som jag fastnade först för när jag började fotografera.
Visst gjorde han en del små nätta fotoböcker då.
Just träffa människor men känner och se så många fina bilder är underbart.

Hade vi då haft rum där kunde Jonen vilat då och då.
Tack för denna text o bilderna. Intressant hoppas nästa år jag kan göra som jag tänkte.

Fan nu kom jag på jag har glömt hänga upp en maskin tvätt. Fort gjort förvisso men det är sen kväll.
Ha det mysigt på er båda
hälsar vi båda nattugglor men så sover vi väl som vanligt långt upp på förmiddagen.
Svar från Bob Bovin 2014-08-29 08:54
Hej,
Ja, ta med Jonen Det är ett litet område och mycket fina bilder. Ät en middag på festivaltäitet. Ni verkar vara ena riktiga nattmysare.
Ha en fin helg
Bob och Ninni