SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2018. Djurlivet i Rosshavet skyddat?? –en droppe i havet??

Vi är lamslagna?? --pengar styr totalt på det här klotet?? Skyddet av djurlivet kring Antarktis gäller bara 2% av havet kring den sjunde kontinenten?? –och varför bara för 35 år??

Jo, Norge och Ryssland måste säkra produktionen av ”fisklevertran”?? De fullkomligen damsuger haven kring Antarktis från det lilla kräftdjuret krill?? En föda för nästan allt djurliv i haven kring denna kontinent.

Nu kan man ju vara positiv och tycka att arbetet med att hindra fisket kring den snöklädda kontinenten av Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) är något mycket viktigt?? –och det är det?? –även i sin lilla skala. Det uppskattas att 30% av djuren kring kontinenten livnär sig här. Det hade varit bättre om kommissionen skyddat hela haven kring Antarktis??

Vi får hoppas att alla pingviner hittar krill i havet också i framtiden?? --och får sin röda bringa att lysa även i framtiden??

Adeliepingvin med rött bröst i Antarktis

Kejsarpingvin på väg att hämta mat vid Snow Hill i Antarktis

Inlagt 2016-11-05 07:32 | Läst 5216 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med om droppen, eller loppspottet i havet kanske man även kan säga! De e väl det här som e människan, många gånger oförmågan att uppfatta helheten! Och se faran i den!
Vi e skapta för att hålla koll på den närmaste omgivningen för överlevnadens skull, och nu när vi skall hålla koll på både närmiljön och det i fjärran, ofta med hjälp att en inre uppfattningsförmåga, eller oförmåga, så går det inte så bra att förstå det hela!
Ursäkta min negativa uppfattning! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2016-11-05 17:04
Hej,
Du har sannolikt rätt, vi kan inte se det stora perspektivet. Även om vi tror det. Några få skarpa hjärnor förstår, men de blir aldrig betrodda.
Ha det bra där i norr
Bob
Såg några tjuvfiskare då vi var där, vår kapten rapporterade men vad hjälper det de är så många.
Hoppas att några stoppas av det nya fiskeskyddet.
Svar från Bob Bovin 2016-11-05 17:05
Hej,
Tjuvfiskare är svårt att komma åt. De skyller på forskning, som i Japan och Island.
Ha en bra helg
Bob
Man borde ju få bli glad över det här, andra försök att skapa små reservat i havsmiljön har visat sig ge positiva resultat och det här försöket kommer säkert också att lyckas om det inte saboteras eller överträds. Men tyvärr är det svårt att känna någon större glädje. Det är nog sant det som Bengt uttrycker. Vi människor är skapta att tänka som bybor och fömår nog inte greppa globala problem.
Svar från Bob Bovin 2016-11-05 17:08
Hej,
Visst är det positivt och kanske kan det leda till större område. Men det går så sakta, måste alla skylla på pengar.
Ha en bra helg
Bob