SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2220. Storken är på väg?? –till mamma??

Prins Oscars storkar vid Vombs ängar?? –har levererat igen?? Två nästan fullvuxna storkungar?? –redo att bli flygga?? Så nu kan de leverera mer bebisar runt Landet utom sig?? –här i det karga??

Seniorplåtis var ju tvungen att åka ut till storkarna och testa den nya kameran Olympus OM-D E-M1 II under fältförhållanden?? Ryktet på nätet antyder ju att man inte behöver något stativ?? –så inget stativ kom med?? Eftersom det just nu bara finns ett gammalt Panasonic 100-300 mm tele-zomm i hyllan så fick det blir det som kom med.

Det blåste som vanligt på slätten vid Vomb. Så det blev darrigt?? –och många bilder blev inte skarpa. De två storkarna i boet uppe på stubbapilen är fullvuxna?? –och uppenbart ute och flyger strax?? Mamma stork kallade:

Vi kommer mamma!! Vomb anno 2017-06-27

Olympus ME1 II kan ställas in så att den utför 2x digital zoom om man spelar in 4K-video. Om man kör med RAW, som alltid seniorplåtis gör, så spelar det ingen roll för hela bilden lagras. Om man kör jpg?? –vet jag inte?? –än vad som händer?? Seniorplåtis brukar aldrig använda serietagning?? –men jag ställde in för det med kontinuerlig fokusering. Med autoexponering tror jag att den ger 10 RAW  bilder per sekund?? Om du kör med elektronisk slutare kan du få 60 bilder per sekund?? Men det är utan autofokus. Allt detta måste seniorplåtis öva in senare?? Det blir dock en absurd massa bilder att gå genom i datorn??

Med en delförstoring som motsvarade 2x digtal zoom så blev bilden så här, efter behandling i LR 6:

Nu lättar vi! Starkungar vid Vomb anno 2017-06-27

Inlagt 2017-07-02 07:20 | Läst 1834 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att få en rapport från dessa storkar och att det verkar gå bra för dem. Någon gång måste jag ta mej till södra Sverige så jag får se storkar.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2017-07-02 13:24
Hej Lena,
De här storkarna är härliga att se. Helst skall man va där på morgonen när solen går upp.
Ha en fin sommar
Bob och Ninni
Fint att se att det klarat sig fint och de snart är dags att lämna boet.
För mig är det exklusivts att få se storkar i Sverige, såg några på vår tripp söderöver för några år sedan och sååå glad jag blev.
Svar från Bob Bovin 2017-07-02 13:26
Hej,
Det känns verkligen fint att se den eleganta storken med ungar. De häckar med framgång i Skåne igen.
Ha en fin sommar
Bob och Ninni