SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#258. Sätta bo!! –släpa byggsten!! –och tjuveri??

Sätta bo är ett förskräckligt slit!! –byggmaterial är det stora problemet!! Det är inte standardiserad storlek på stenarna?? Det är kort supply?? Gruppbebyggelsen gör att det är mycket tjuveri?? –mellan grannarna!!

Klimatet gör ju att det är brottom med att få ihop till ett bo. Minus tjugo på nätterna och snödrev kring knuten. Inte en kvist så långt ögat kan nå, utan man måste skrapa ihop stenar så att man får en förhöjning över snön!! Hopplöst att få tag i en snyggis?? –utan att man har lagt ut en bra stenhög!!

Det är tufft att vara Adeliepingvin i vårtid på Antarktis. Ett ständigt krig för att få tag i sten och det gäller att ha tekniken inne för att bära sten!! –stora enna!! Det varierar också som framgår efter ett besök i kolonin. Det var säkert några hundra tusen gubbar som letade sten.

Den här duger!

Lite liten?

Nu är det inte bara stenletande som gäller, utan någon måste ju i havet å fixa lite kräftdelikatesser, som Krill. Det är väl så jobbigt och man får ju lite rultiga ben efter allt simmande.

Mat kommer!

Men så är det dessa evinnerliga stormöten man blir kallad till för att höra på all politisk propaganda. Demokrati?? –puh i den här röran!! Sätt upp en Krill Pub i stället!! Sluta snacka och jobba på innan vintern kommer tillbaka!! –så vi får några ungar!!

Å så gör vi så här??

Det största problemet är fighterna med grannen. Det är ingen ro, han bredvid försöker att sno mina stenar. Det är en riktig latis!! –han kan hämta sina stenar!! –vid berget.

Låt bli!!

Jag har hittat en söt liten fru?? –eller hur. Hon är rekordsnabb på att lägga vårt lilla gröna ägg!! Det skall säkert gå bra att samarbeta med henne och föda upp en unge!!

Snygg sten vi har!!

Allt ser ut att vara nästan frid och fröjd i det lokala lägret. Det är bara att hoppas att inte ”Jönssonligan” kommer och snor våra stenar?? Det är ett tufft gäng!! Se här när de kom förra gången!!

Jönssonligan på rövarstråt?

Inlagt 2012-01-13 06:28 | Läst 3936 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Sista bilden är för härlig ;). Trots lite gnabb då och då får man väl ändå säga att pingviner har enormt hög social kompetens ;). Tänk att stå så tätt sammanpackade i ur och skur och samtidigt hålla sams.

/Torbjörn
Svar från Bob Bovin 2012-01-13 11:35
Jag håller med dig. Det är verkligen stryktåliga varelser. Så lätt det är att identifiera sig med dem. Vilket kan vara lite lurigt.
Tack för kommentaren.
Mvh
Bob
Hej Bob! Sköna bilder,tredje bilden,han tittar på dig med en frågande blick:)
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-01-13 12:20
Tack Rolf.
Han undrar väl vad det är för en gul pingvin som står där med ett vitt rör. Dessutom med brandröd luva.
Mvh
Bob
Yes! Här kommer några av dina fantastiska pingvinbilder igen! Bild nummer tre och nummer sju är ju helt fantastiska!
Mvh Heléne
Svar från Bob Bovin 2012-01-13 14:06
Tack snälla -- man blir så glad, å idag behöver jag det, när någon tycker om ens bilder. Pingviner är tacksamma för vi tror att de är lika oss.
Ha en fin dag Heléne
Bob
Hej Bob!

Tack för härliga pingvinbilder och text.
- På bild fyra kan man tro att chefspingvinen håller tal. =)

Trevlig helg /Lasse
Svar från Bob Bovin 2012-01-13 14:08
Hej Lasse!
Du kan tro han höll på länge. Flera tappa intresset och gick tillbaka till att leta sten. Det var ont om sådana. Snackare har vi ju nog av.
Mvh
Bob
Hej Bob!
Trevliga bilder på ett trevligt släkte, nästan mänskliga drag. Har sett en del filmer på TV med pingviner i Antarktis och man blir förvånad över att de kan överleva i detta karga landskap.
Måste ha varit en stor upplevelse för dig att få fotografera dessa varelser och att få uppleva naturen i Antarktis.

Hälsn//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-01-13 15:39
Tack Rolf!
Det är en stor upplevelse att ligga bland dessa djur och plåta med vidvinkel.
Mvh
Bob