SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3000. Jubileum?? –med allvar??

Bara en liten glänsning av den tre tusende bloggen?? –och dess betydelse för personligt välbefinnande?? Men framför allt vill seniorplåtis slå ett slag för den internationella ”Klimat-veckan”.

Den 4/4 2011 skrev vi vår första blogg.  Sedan dess har vi publicerat en blogg om dagen, med mycket få avbrott. Det har varit ett nöje och avkoppling för oss, assistenten korrekturläser alla bloggar, och vi är förvånade över hur många som besöker bloggen. Vi försökte att hålla koll, men gav upp efter över en miljon besök. Rätt många bloggar har efter några år mer än 10 000 besökare: De flesta har omkring 1000-2000!! Det betyder att efter några år så har 3 000 bloggar minst 3 000 000 besök. Jag kan lova att mina nästan 200 vetenskapliga artiklar aldrig kommer att komma upp till denna offentlighet?? Vi kan rekommendera att skrivandet av fotobloggar är en trevlig sysselsättning för fotointresserade pensionärer.

Men nu till det alvarliga i vår tid?? –FN ordnar en klimat vecka i New York just nu. Det passade så bra att världens ungdomar, inspirerade av Greta, protesterade över att politikerna inte lyssnar till forskarna. Politikerna börjar kanske förstå att om några år när ungdomarna får rösträtt, sitter de löst på sina taburetter!!

Seniorplåtis personliga åsikt är att det är dags att inse att det är allvar!! I jordens 4,5 miljarders år av existens?? –har det aldrig funnits en varelse som eldat upp hälften av jordens sedimentära lager av kol på så kort tid!! Detta förhöjer temperaturen hos jordens normala värmeperiod!!

Den som inte förstår det är sannolikt politiker .

Tänk efter om du vill ha kvar isarna vid polerna och de här invånarna

Inlagt 2019-09-22 07:13 | Läst 8434 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Förstår att du/ni har många läsare. Alltid underfundiga texter och bilder. Ibland med mycket humor eller som här mycket allvar. Illustrerat med bilder i toppklass. Tror absolut att det blir som du/ni skriver. När alla ungdomar som strejkar nu ska rösta så blir politikerna tvungen att vända på kappan igen eller avgå.
Sten
Svar från Bob Bovin 2019-09-22 08:32
Hej,
Tackar så mycket.
Ungdomens och forskarnas inflytande ökar. De stora företagen känner doften av nya pengar.
Finns det hopp?
Ha det väl
Bob
De underfundiga texterna, de fina bilderna, humanismen i hela anslaget gör bloggen till något som står ut. Ser fram mot fortsättningen!
Svar från Bob Bovin 2019-09-22 09:39
Hej,
Ett varmt tack för uppskattningen. Vi fortsätter så länge vi kan ta några nya bilder då och då. Kameran är vår motivering till promenader.
Ha en fin söndag
Bob
Grattis till jubileet och tack för alla trevliga, intressanta, tankeväckande och humoristiska bloggar genom åren! Lycka till med kommande 3000!
Hälsar Jan Eric
Svar från Bob Bovin 2019-09-22 09:49
Hej Jan-Eric,
Ett varmt tack för uppskattningen.
Det är så trevligt att träffas å prata foto över en fika då och då.
Hälsa
Bob och Ninni
Viktig blogg!
I DN idag fanns en artikel om en del av motståndet mot att försöka få ordning på utsläppen på planeten, bilindustrin! Och oljeindustrin, har under många år stött forskare som ifrågasätter det FN har i sina rapporter om klimatet! Och det här e bara att skumma ytan på klimatmotståndet!

Hur som helst, en mycket viktig blogg och såklart grattis till jubileet!
/Bengan
Svar från Bob Bovin 2019-09-22 10:32
Hej,
Det är bra att den internationella pressen idag granskar utvecklingen av hur samhället tar sig an det här globala problemet.
Tack för fin din uppmuntran.
Klapp
Bob
Bra text och som vanligt superbilder från Arktis! Ja, man får hoppas att politikerna vare sig vilken partifärg dom än representerar, snart vaknar upp från det vanliga låga partikäbblet och visar lite kraft! Det här är ju egentligen den enda riktigt viktiga frågan för alla.. Tills dess så kan ju var och en av oss göra mycket för att minska sitt klimatavtryck.. och det är väl det som allting handlar om.. vad var och en av oss gör i vardagen! "Vi Svenskar lever som om det finns 4 jordklot".. "Vi Svenskar flyger 6 gånger mer än 'medelresenären' på jorden gör" är ju sån kunskap som forskningen bl.a. levererar, kanske är det dags att lyssna på vad forskarna säger, som 'Greta' brukar säga.. Själv läste jag om detta med 3-4 jordklot redan för 30 år sen i den utmärkta tidskriften Forskning & Framsteg.. det satte avtryck! Förra året ökade CO­­2 utsläppen i Sverige återigen jämfört med tidigare år.. undrar när den kommer börja att minska..
Hälsn!

PS. Glömde ett grattis till alla dom fina bloggarna, dom gillas! Inkluderad även 'Corren'.. Själv passerade jag nyss 800 bloggar..
Svar från Bob Bovin 2019-09-22 11:15
Hej,
Tack för din utförliga kommentar. Jag tror heller inte att vi är bäst i klassen. Våra politiker vill få oss att tro det.
Vi har också minskat vårt resande med bil till bara 140 mil senaste året. Man vi har varit dåliga ”kolsupare” i det förgångna. Även om många resor var tjänsteresor .
Förlåt, vi förstod inte bättre.

Tack för uppskattningen. Vår duktiga Corre håller ett öga på storstaden och det gläder oss.
Ha det väl
Bob
Flera riktigt starka bilder här!
Svar från Bob Bovin 2019-09-22 14:23
Hej,
Man tackar.
Ha det väl
Bob