SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3264. Det är inte att undra på?? –att LU är #1??

Professorn har sagt det många gånger här?? –Lunds universitet är bra?? Ett att av de 100 bästa i världen?? –i en idyllisk bondby i syd?? –vilket många internationella studenter inser och älskar??

Jo, det är så att den lilla byn är inte olik karaktären hos typiska universitetsorter som Cambridge, Oxford, Tübingen eller Leiden. Det är också den typiska karaktären av en liten ort som domineras av det gamla universitet?? –i Lund sedan 1633.

Traditionen spelar också en stor roll?? Detta att vara en del i en lång tradition av studentliv?? –med hårda studier varvade med ett studentikost nöje??

Så här i sommartid har många studenter lämnat stan för jobb och semester på annan ort?? –men du skulle bli förvånad över hur många som är kvar?? Många kämpar vidare med forskning och studier även på sommaren?? –det finns ingen bättre tid för egen forskning med ostörda experiment och ingen undervisningsplikt??

Men naturligtvis blir det tid till en picknick i Stadsparken:

Student picknick i parken

Inlagt 2020-06-14 07:25 | Läst 1659 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bob.
Intressanta ord och tankar. Jag vet inte i vilken utsträckning våra studerende lämnar Roskilde under sommarlovet. Här i staden har mycket gjorts för att bygga ungdomshus för att locka studenter till Roskilde Universitet (RUC). Vårt universitet är förmodligen inte nummer ett i detta land. Det grundades 1972 under stor debatt och kallades under många år en "venstre orientredet rede" - flera politiker rasade och krävde att det skulle stängas! I 2015 fanns det över 9 000 studerende och idag erkänns det som ett "riktigt" universitet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jeg har lignende billeder - fotograferet på lang afstand (gammel mand på en handicapscooter :-) :-)
Svar från Bob Bovin 2020-06-14 16:35
Hej,
Jag kommer ihåg när edert universitet bildades. Några svenskar blev professorer där. Jag minns också att det ansågs lite vänstervridet.
Ett universitetet skall ju aldrig vara politiskt, men några lärare kan ju vara mer aktiva.
Många studenter åker hem och jobbar under sommaren, men många drar utomlands. I år blir det dock svårt, svenskar är ju inte att lita på i Corona tider.
Ha det väl
Bob