SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4374. Girls

Nä, det är ingen musical på gång?? –utan gatans teater innehåller ständigt ett spännande skådespel?? –där kvinnor av olika åldrar spelar en viktig roll?? –ja, huvudrollen så klart??

Fotoflanören kan inte nog förundras över hur gatubilden förändrats under de senaste sextio år?? Man skulle nästan kunna säga att allt har förändrats. Framför allt så kan alla ha bildkontakt med näsan alla kvinnor på jorden?? Vad betyder det på sikt??

Den yttre skepnaden av kvinnan är totalt förändrad?? På femtiotalet skylde man kroppen helt till hållet i kläder?? Det kan fortfarande hända, men det vanligaste är att kroppen yta kan mycket väl visas till stor del??

Lättklädd flicka i Lund anno 2023-06-15

Som en ren dokumentation kan vi spara de här bilderna till 2083?? –och försöka förstå förändringen??

Flickor i Lund en sommardag anno 2023-06-15

Inlagt 2023-06-28 06:36 | Läst 848 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är sant som du säger, det kvinnliga modet har ändrats mycket de senaste 70 åren. Egentligen tycker jag det är på tiden, karlar har fått klä sig hur som helst länge. Halvnakna karlar har ingen reagerat på. Konstaterar att just kortkort funnits länge, det hade I under andra halvan av 60-talet, dvs ca 55 år sedan.
Fö tycker jag att kvinnor klär sig generellt snyggare och mer smakfullt än män, jag tänker ofta när jag ser yngre par hur hon ansträngt sig för att göra sig fin medan han kan ha säckiga jeans o bakochframvänd kepa. Såklart är insidan viktigare än utsidan men ibland får jag för mig att utsidan liksom speglar insidan. Bra bilder!
Svar från Bob Bovin 2023-06-28 20:36
Hej,
Jag tycker också kvinnor och män skall få klä sig som de vill.
Du har rätt i att kort kort kom på sextiotalet och många kvinnor fann frihet i klädseln.
Här i studentstaden tycker jag att klädseln är stilfull hos både killar och tjejer.
Är det någonstans man skall vara försiktig med att döma efter klädseln så är det i Lund. Manliga akademiker kan va ganska slafsiga i klädseln på jobbet. Kvinnorna är mer försiktiga.
Ha en fin weekend
Bob
Även jag kan se det till stor del. Ingen ifrågasätter en man eller startar en diskussion om just utseende.
Tycker det är bra att det är fritt.
Likt Björn tycker jag insidan är viktigast men ändå speglar det yttre oftast det inre. Då tänker jag inte bara kläder utan hår hud ögon mm
En fri själ andas välmående som syns på ytan.
Ha det
/N
Svar från Bob Bovin 2023-06-28 20:51
Hej Nini,
Här i vår stad vågar jag aldrig dra någon slutsats om det inre från klädseln. Det kan ju bero på att jag är okänslig. Men jag håller med om att kvinnor har mer stil knuten till begåvning.
Men om man träffar en ung tjej i jeans och blus med en skiftnyckel i handen så skall man se upp. Det kan va en trevlig bilmekaniker, men det kan också var en chef vid ett av strålrören på världens störta neutron källa, ESS, och professor i fysik.
Ha en fin weekend
Bob
niniz 2023-06-28 21:06
Precis därför jag skrev oftast.... en levande "fri" själ får en frisk glans som syns alltså ytligt
Kläder är bara kläder ibland också ett uttryck
Gokväll
Hej Bob.
Jag ska inte vara klok när det gäller utvecklingen av damkläder. Men det var en tydlig förändring från när jag var ung - 17-18 år till idag 80 :-)
Det är väl också tydligast här på sommaren ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.