SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4668. Det är inget fel?

Det är tanken som ofta gnager?? –är det ok att vara fotoflanör eller gatufotograf?? –plåta ovetande människor på allmän plats?? I tron att det berättar något om vår tid??

Ibland gör det nog det?? –men var går gränsen till meningslöst?? Någon uppmuntrar och påpekar att det är nutidshistoria att bevara till eftervärlden??

Bevara?? –hur då bevara i dessa tider då samhällen raseras med tro på en religion?? –kan något bevaras idag?? –bara för att det bara består av 0 och 1?? Nä det finns tusen sätt redan att kombinera och läsa 0 och 1?? Kan du lita på att AI fixar det??

Likafullt tar Bob bilder?? –för att han tycker det är roligt?? Oansvarigt? Finns det något värt att bevara??

Nutidshistoria i Lund anno 2024-04-09

Inlagt 2024-04-17 00:30 | Läst 1152 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin nutidshistoria! /JE
Svar från Bob Bovin 2024-04-17 15:14
Hej Jan Eric,
Tack, för att du räknar in det i historien.
Ha det bra
Bob och Ninni
Svåra frågeställningar! Bevarandeaspekten tål att tänka på.
När det sedan gäller dagens rätt massiva gatufotografi, som många gånger kan vara rätt påträngande, förvånas jag över att det inte är vanligare att någon storvuxen person tar kameran och slänger den i backen. Här kanske det finns ett mörkertal?
Svar från Bob Bovin 2024-04-17 15:18
Hej,
Jag tror inte att det sker så ofta. Jag har aldrig blivit antastad. Får man byta några ord så är det sällan. För sällan.
En faktor är att alla är så vana vid att att någon plåtar med telefon. Vem bryr sig idag.
Ha det gott
Bob
syntax 2024-04-17 16:01
Jag vet inte hur pass vanligt det är. Jag är för lite på stan numera. Jag har dock sett vid upprepade tillfällen hur folk har blivit tvärförbannade över närgångna gatufotografer, och på gränsen till att ta till nävarna - därav min fråga. Det kanske går hetsigare till i Kungl. Huvudstaden än i Lund?
Andra kan kanske kan ge bättre besked?
Svar från Bob Bovin 2024-04-17 20:34
Hej,
Det är något hårdare i din stad.
Här i Lund har ingen aggression drabbat mig. Kan bero på att mina sessioner är en halvtimma någon gång i veckan, medan Ninni handlar.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Huruvida våra bilder från idag kommer att berätta något intressant för eftervärlden är nog en väldigt öppen fråga. Jag kan inte svara på det, men jag vill ha mina tvivel. Idag betraktar vi de gamla svartvita fotografierna från bl.a. 50-talet med en viss hängivenhet och nostalgi. De unga förundras över de gamla bilarna och folkets kläder. Alla män bar hatt och damerna hade antingen hatt eller huvudduk även om de inte var muslimer :-)
Jag antar att modet inte förändrades lika ofta som det gör idag heller.
Du fotograferar som du vill och som du kan "stå inde for".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2024-04-17 20:37
Hej,
Jag har ju gett ut många av mina bilder i böcker för att förlänga livet på dessa.
Ha det gott
Bob
Ja, världen surrar vidare runt vad man är tänker eller gör, den surrar vidare i någon riktning, framåt förhoppningsvis. Har tyckt mig märka en förändring bland de unga, en positiv sådan, det känns bra. Det är fint gatufoto du bjuder på här, att fundera på, den sista en fråga utan svar, vad hände?
Svar från Bob Bovin 2024-04-17 20:40
Hej,
Jag har inget svar på hur bilder kan överleva. Vet inte heller hur de skall kopieras.
Hunden på sista bilden gick vidare som vanligt. Det kanske bara var en kram.
Ha det gott
Bob