SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#633. En späckhuggare kom rakt mot mig!! –men såg mig osmaklig??

Den var stor?? –den hade full fart rakt mot mig!! –mitt ut i Robon Bight i sundet mellan Vancouver island och fastlandet!! Späckhuggare är inte att leka med, men den här tyckte nog jag verkade osmaklig?? –och vände!!

Har man vägarna till den underbart vackra Vancouver ön?? –så skall man fundera på att besöka Telegraph Cove! En viktig sambandsort under andra världskriget!! –men idag en turistort. Härifrån kan man göra turer i små båtar, ut i sundet, för att träffa på Orca!! –eller killer whales, eller späckhuggare!!

Här ute i sundet finns det flera stora grupper av Orca?? --och det finns en fin chans att både se och höra de här skräckinjagande däggdjuren. Nu anfaller Orca människor i vattnet ytterst sällan, utan ger sig mest på andra stora däggdjur i havet. Jag har själv sett flera Orca anfalla en fenval!! –på Grönlands västkust!!

Med detta i åtanke, blev jag riktig skraj!! --när en stor Orca styrde kosan rakt mot mig!! Bara några meter från mig vände den snabbt och styrde ut mot sin stora familj.

Inlagt 2013-01-21 07:06 | Läst 5371 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den första bilden är inte att leka med - makalösa rovdjur - man kanske kan få bli reinkarnerad som en sådan, när jordens landmassa blivit för het!
Ha det fint!
Johan
Svar från Bob Bovin 2013-01-21 07:39
Hej Johan,
De är drivna dödare av valar och sälar. Det sitter verkligen på toppen av kullen. Så det vore kanske inte så dumt att sikta på att avancera till. Isbjörn är inte så attraktivt längre.
Hoppas att hettan har släppt
Ha det bra
Bob
Det där var en bild !!..med energin som kom farande i vattnet..Tror man skulle känna sig bra liten. Fina bilder du visar oss. / lena
Svar från Bob Bovin 2013-01-21 09:55
Tack Lena!
Det är ett muskelpaket. Den attackerar ju valar som är minst 10 gånger tyngre. Det var med rädsla att den skulle välta båten, som vi tog bilder.
Ha det bra
Bob
Jättefina bilder och spännande! Men de är nog inte så farliga för människor utan det är nog tvärtom, inte sant? Men människor med kameror är ju snälla :-) På första bilden ser den ut som en ubåt. Imponerande!
På den första bilden ser den ut som en ubåt. Imponerande djur! Men de är snälla mot människor har jag hört, i så fall är det nog tvärtom, att människor är farliga, fast inte de med kameror förstås :-)
Svar från Bob Bovin 2013-01-21 09:58
Hej Wolfgang,
Det är tydligen mycket ovanligt att de biter människor.
Ha det bra
Bob
Vackert och mäktigt, och den första är ju grymt bra!
Ha en fin dag!
Ewa
Svar från Bob Bovin 2013-01-21 12:09
Tack Ewa,
Det är mäktiga djur, som kräver som respekt.
Ha det bra
Bob
Fantastiska bilder! Åååh vad jag gillar alla dina djurbilder! Mera, mera!!! =)
Ha en riktigt fin dag och ta väl hand om dig!
Svar från Bob Bovin 2013-01-21 12:38
Tack Heléne!
Va snällt av dig att gilla Orca bilderna. Det är ett imponerande djur i havet. Lite skräckinjagande, men så elegant. Fruktansvärd kraft. Jag skulle vilja se dem jaga säl vid en strand i Argentina.
Ha en fin dag och väl vara på dig å din familj
Bob
Så otroligt vackra djur! Vilken upplevelse! :) Förta bilden är läcker, men jag föll mest för 2'a och 3'e. :)
/Anna
Svar från Bob Bovin 2013-01-21 21:49
Tack Anna,
De är vackra. I vatten.
Ha det bra
Bob
Härligt du delar med dig av alla dina äventyr. Fy för ....Tänk att du sett dessa live. Jag är så lycklig när jag innan jag somnar brukar titta på olika djurprogram på Play. Har min bärbara vid sängen.
På en bild ser det ut som en ubåt är uppe och luftar sig.
Det måste ha blivit oerhört svall när du var så nära.
Styrfenor vore bra ha på annat sätt i livet..................
Hälsar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-01-23 07:39
Hej Gun-Inger,
Nog behöver man en styrfena alltid.
Det är mycket stora djur, så imponerande.
Ha en fin dag
Bob