SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#670. Nedlagd?? –så nedlagt det kan bli?? –men vilken arkitektur!!

Tiden går å verksameter förändras?? –vissa läggs bara ned?? Ibland blir det inga spår kvar, men så kan det bli monument stående?? –vackra sådana?? Oavsett vad som varit dess innehåll??

Det är för underligt, men fotografer dras till förfall och ruiner! Böcker ges ut med bilder på nedlagda industrier?? Varför gör fotograferna denna arbetsinsats för att visa ”vrak”??

Ja, nu kan det ju vara så att det som blir kvar kan vara vackert?? –jo, för det kan ju vara väl gjort från början?? Det kan till och med vara så att det är banbrytande arkitektur i skalet?? –även om innehållet är dött?? Tänk på hur vi vallfärdar till Akropolis eller Pyramiderna!!

Nu behöver det inte vara så pampigt?? –det räcker med en vit liten byggnad?? --som står där i sin ensamhet!! –och kanske har man serverat mat där?? –för att jag skall ta en bild!!

Någon stans? –down under?? Leica M2 med Summicron 35/2.

Inlagt 2013-02-27 06:46 | Läst 7084 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag känner mig själv dragen till gamla industrimiljöer och fallfärdiga hus, varför är en naturlig fråga att ställa.
Jag har inget svar utom att jag dras till dessa miljöer, det finns en skönhet i ganla byggnader och gamla industrimiljöer, det kan vara mekanik, hantverk, de annorlunda materialen, känslan att människor har använt och levt i dessa miljöer, man skapar bilder av en historia.

Vackert kan det i alla fall vara, byggnaden i din bild ovan är lite annorlunda i sitt formspråk och genast intressant.
Svar från Bob Bovin 2013-02-27 07:30
Hej Stefan,
Tack för din fina kommentar. Jag håller med om att det finns en behaglig nostalgi i att se en ruin.
Ha en fin dag
Bob
Precis så är det tänker på min dokumentation om ett Hässleholms som fanns. Många bilder har jag tagit så sent så de har inte funnits något liv kvar i dessa byggnader. Glad ändå jag hann ta de flesta hus innan grävskopan kom likaså jag vågade låna 105 000 kronor och förlägga boken. Den är uppskattad snart slutsåld.

Gissar du skall till Australien igen undrar då om ditt ovanliga vackra hus står kvar inte är där väl någon illasinnad politiker som rivit den.... så som vi har i denna lilla kommun jag bor i...högfärdsvansinne rådde...vad blev det av det?

Nu skall jag ta min avslappning i kväll har jag bildspelsvisning i Kulturhuset inte något kul med det...bättre om jag kunde skrivit att jag inte hade så hemska smärtor i min spräckta kota...skönt få gnälla lite för jag vet just du tål det...
ha gosig dag båda
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-02-27 12:29
Hej,
Du gjorde säkert en kulturhärjning när du fotograferade gamla Hässleholm. Det gläder att höra att boken har sålt bra, vilket är ovanligt.
Hoppas ryggen blir bättre.
Ha det bra
Bob och Ninni