SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#674. Katten också?? –eller matfoto i aussie land??

Mat som inte skall ätas, bara plåtas av mästerfotograf!! Katt på diskbänken?? –medan kocken gör maten vacker?? –ute i trägården är storformat kameran laddad med färgfilm?? –så vackert??

Ingen förväntas dock äta maten!! –den skall bara vara aptitlig. Regissören kollar det hela medan fotografen Rodney Weidland flyttar tallriken?? –flyttar kameran?? –fokuserar under det svarta skynket?? En mycket tidsödande process, lamporna måste justeras till Rodney är nöjd?? Så in med den andra rätten från köket där katten nyfiket följer matlagnigen??

Rodney är min skolkamrat, som skulle bli naturvetare?? –och jag skulle bli fotograf?? Det blev tvärt om?? –Rodney landade efter mycke äventyr i Australien och blev en av de främsta ”family life” fotograferna?? –där down under. Jag blev sittande å glo på atomer??

Plåta mat down under. Sidney 1988.

Katten hade verkligen koll?? –och jag undrar om det var hen som var regissören??

Inlagt 2013-03-03 06:55 | Läst 4043 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Matfoto i all ära, men atomer är inte fy skam! =)
Ha en härlig dag Bob!
Svar från Bob Bovin 2013-03-03 07:28
God Morgon,
Jo man kan kanske tycka så. Men gräset är alltid grönare någon annan stans.
Ha en fin dag
Bob
Den första bilden käns som att den är tagen bakom scenen.
Om det nu blev atomer för dig så tycker jag väl att det låter helt ok, de är inte stora men kan bli starka och ibland farliga när de slår sig samman.
Svar från Bob Bovin 2013-03-03 08:53
Hej,
Katten va me överallt.
Mina atomer va snälla.
Ha det bra
Bob
Detta är bilder jag tar till mitt hjärta så häftiga med katten som ser till att helt klart få slicka i sig något gott. Vilken röra det är...... så blir det fina matbilder till slut. Jag föredrar dina bilder som där är så mycket att titta på. Mat är bäst när jag får äta den. Fick du smaka....
Hälsningar till er
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-03-04 11:20
Hej,
Jag fick inte smaka. Men det var intressant att se hur länge de höll på med en bild av mat. Jag tror den var både kall och osmaklig när de var färdiga.
Var rädd om dig
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-03-04 12:01
Kom att tänka på när vi var och hälsade på Per-Erik Persson i hans ateljé..... var Rickard Nilsson kocken där.
Det blev en dyr men lycklig historia för livskamraten. Han ville ha likadan kamera som Per-Erik hade en Pentax mellanformat. Jag tyckte absolut han skulle köpa den så blev det. Ojektiv och grejor till..Jag kan inte redogöra mer för jag är dum på prylar.

Han har haft så många goa stunder med denna tills han köpte sin lilla Contax. Nu tar han sällan bilder och har inte varit i mörkrummet på länge men han känner att kanske han kan gå dit igen.
Tänkte du som tycker om olika kameror gillar kanske denna lilla goa historia.

Gun-Inger
Visst skulle det vara spännande fotografera mat...skall se om jag kan få till det....
Vi hade Nikon F3 på den tiden ett par hus och massor med objektiv hua mej.