SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#938. En skylt säger bara en del?? –resten tillhör fantasin?? –hos dig!!

Edouard Boubat, vinnaren av Hasselblad priset, lär ha sagt: ”Om du håller upp huvudet och öppnar dina ögon och ditt hjärta – så väntar en gåva på dig i hörnet av varje gata”!!

Det är ju en fin tröst när man fotoflanerar runt i den lilla staden?? –med kameran i handen?? Jo jag håller min OM-D med svarta 12:an i handen, i stället för kring halsen!! Jag är snabbare så och jag har fått ett öga i handen på detta sätt!!

Den finns ingen ursäkt?? –bara plåta på!

Lund anno 2013-11-15

Inlagt 2013-11-22 07:24 | Läst 3536 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Bob. Din blogg är en fotoblogg, där i huvudsak bilderna berättar, i stället för det omvända , där bilden kastas in som en bisak, ofta med en ursäkt att den inte har med blogginlägget att göra. Alltid kul att följa din blogg.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 08:52
Tack Bengt,
Jag tycker det är kul att plåta, nu när man är senior. Jag tycker om text också, så om man kan kombinera vore det bra. Dock inte för mycket text, för alla har så bråttom idag.
Ha en kulig dag
Bob
bassa 2013-11-22 09:03
Text är väl inget fel om det hänger ihop med bilderna, med andra ord om bilderna är det primära. Det är ju en Fotosida!.. Men jag tycker att texten om vad som helst. Typ I morse gick en propp så jag kunde inte ... eller vad det nu kan vara för vardagsbestyr , börjar dominera och samtidigt pliktskyldigt lägger man in någon snabbt hoprafsad bild,till den i regel ytliga texten.
Bengt
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 11:18
Jag håller helt med dig. Det är helt ointressant att läsa twitter-text här. Få kan vara intresserade av att jag just handlat mat med min assistent. Medan det är mer intressant inom foto att det just nu pågår en intervju med Koudelka i New York Times blog Lens.
/Bob
Jag håller med... jag tycker att det finns mycket att plåta om man ger sig ut. Det som jag känner som svårt, är att inte bli upptäckt, ändå försöker jag göra mig "osynlig"... Kanske är din teknik värd att pröva, fast NEXen är lite seeeg där. Fast, jag blir lite orolig för din hälsa Bob, det är ju bara "gottebutiker" i bakgrunden på dina bilder. Vad gör du emellan dina skott?? :) Ahlgrens och bullar... Fiskaregatan och Botulfs...
Nåja, jag är vet att du har en duktig Assistent som håller ordning på dig, så jag oroar mig inte. Mer än för mitt eget gatufoto.... ;) Nu, Fotomässa... Ha en trevlig med med Ninni!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 11:28
Hej Peter,
Jag får bara vara utanför chokladaffären. Assistenten har tumme med chokladhandlaren, så det blir många testbitar. Är jag med inne kanske det inte blir det??
Hoppas fotomässan blir intressant, kolla A7r?
Ha en vilsam helg
Bob och Ninni
Hej Bob, jag tycker också att Din blogg är en fotoblogg som sig bör här på fotosidan. Jag kollar den alltid med intresse, även om jag inte kommenterar varje gång.
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 11:30
Hej Wolfgang,
Glad att du tittar in här och kommenterar när du vill. Jag tycker det är kul att vis bilder.
Ha en fin helg
Bob
Följer också din blogg Bob där du ofta har fina bilder och text med lite fin "knorr". Ha en skön helg med kanske fotomässa!
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 11:58
Tack Dan,
Jag hade gärna gått på Mässan, men det är lite långt till 08.
Ha en bra mässa
Bob
Håller med de andra men måste även berömma dig för den härliga tonen i BW. Vad kör du ut dessa i?

/Håkan (Kävlinge, inte allt för långt från Lund)
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 16:43
Tack Håkan,
Jag använder RAW, behandlar i Lightroom 5.3 och PS 5. Jag gör mycke lite föränringar utan att använda lager.
Ha en skön Sånedag
Bob
Kul att mitt inlägg fick gensvar hos flera. Låt bloggarna bli fotobloggar, med stort F. Med andra ord aktuella bilder Typ bilden berättar !!!. I stället för Typ.
I dag glömde jag köpa mjölk till morgon kaffet kakorna var lite sega, men om man värmer..., och katten har inte gått på lådan. Du visar bra bilder Bob jag lär av dig.. Du vågar.

/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2013-11-22 18:56
Tack Bengt,
Det var kul, verkligen, med gensvar.
Ha det bra
Bob
Wow vilka bilder de gillas verkligen...
mycket att tänka och fantisera kring dessa...
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-11-25 08:07
Hej,
Fantasin är till stor glädje ibland.
Ha en solig måndag
Bob