UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4524. Den blicken satt??

Nästan alltid värmer den djupt inne?? –det blir en mänsklig kontakt?? --och det får man färre och färre i vår tid?? Den som kan läsa ansikten?? --lär kunna förstå om blickar innehåller glädje??

Så långt förväntar sig inte en gubbstrutt med liten kamera att livet skall lysa upp?? Han är glad om det fladdrar en liten flamma av glädje under några sekunder??

Om det skulle vara något positivt som fastnat på bilden?? –ja då är den dagen en liten välsignad glimt i livet??

En välsignad glimt i en blick given i Lund anno 2023-11-17-22

Postat 2023-11-25 03:03 | Läst 417 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#4523. Kamera stilleben?? –experiment

Om det är något man gillar?? –så kan man använda det i sin fotografi?? Silleben har alla konstnärer försökt?? – man behöver bara nämna Paul Cézanne och hanns äpplen.

Så om man gillar formen hos en kamera i arbete så varför inte ta några bilder som kan väcka nya tankar?? Seniorplåtis har alltid gillat Olympus systemkameror?? –från den första OM 1 till Titan OM 3.Sedan kom de digitala och just nu har vi en OM-D E-M1 II. Med en M.Zuiko Digital 12mm 1:2.0 ED MSC Limited black.

Efter de första trevande försöken till en bildidé börjar det likna något?? Det svåra är att få till bra ljussättning. Det får man försöka göra bättre och till slut vill seniorplåtis få till en färgbild i stället för denna monokroma bild??

Porträtt med ett stearinljus som källa

Postat 2023-11-24 03:26 | Läst 415 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#4522. Det blev rusning??

Nu är det någon som har tänkt till?? –å kommit upp med en kul grej?? –som inte är till synes plump?? –utan bottnar i en mycket allvarlig folksjukdom?? –som behöver belysning och forskning??

Man kan skoja med det här i bild?? –för det är inte vad man tror?? --när man ser Pressbyrån annonserna att man skall testa Lusseballen?? –å tanken är inte att kvinnorna skall rusa till, som här på bilden och testa den uppenbart missledande ballen hos bullen??

Lusseballen till försäljning i Lund anno 2023-11-22

Lusseballen till försäljning och gratis vatten till voffarna i Lund anno 2023-11-22

Våra smarta läsare här på FS inser strax allvaret i Pressbyråns annonsering??

Nu vet vi redan sedan länge att personalen som jobbar där??  --har en stark känsla för inte bara humanism?? --utan också för våra fyrfota vänner ”voffarna”??

 

Postat 2023-11-23 02:35 | Läst 675 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#4521. Det har hänt något?? –med våra roller i samhället

Yrkesrollerna i samhället är inte det samma som de var på sextiotalet?? –då satt mamma i kassan på Konsum. Städpersonalen i offentliga lokaler var uteslutande kvinnlig. Rollerna var spikade??

Man börjar ana tendenser till fler och fler kvinnor i avancerade positioner i samhället?? Men fortfarande är det fler manliga professorer än kvinnliga?? Men det rör sig mot en balans och det var befriande att se att vår första Nobelpristagare vid Lunds universitet var en kvinna. Vi fick nyligen en kvinnlig rikspolischef, som varit chef för högsta domstolen.

Men det är i de lågkvalificerande yrkenas värld det har hänt något?? Det har sammanfallit med att under de senaste femtio åren har populationen förändrats. Runt 10% av invånarna är vad många kallar invandrare??

På universitet fanns på sextiotalet kvinnlig personal anställd som städare på varje avdelning. Samma vänliga dam höll mitt laboratorium städat. Som doktorand hade man inget kontor utan en laboratoriebänk att anteckna på?? Städtanten diskade inte, det fick man göra själv. Diskmaskin?? –ha, ha.

Detta försvann och städavdelningar på universitet fanns en kort tid och sedan kom externa städbolag: Det kom aldrig längre samma person och städade?? Detta fick förödande effekter på kvalitén på fram för allt sjukhusen.

Men det märkliga var att nu kom inte längre kvinnor och städade utan tillfällig manlig personal från lågprisländer inom EU. Min hustru Ninni som var avdelningschef på ögonoperation hade stora svårigheter att få samma städpersonal.

Städbolaget som håller rent i trapphusen i vår Bostadsrättsförening har bara gubbar anställda.

Städbolagen i vårt land ägs till stor del av invandrare eller större bolag som täcker EU?? De har uppenbarligen en påverkan på vilka som anställs.

Den nya offentliga toaletten sköts uppenbarligen av ett europeiskt bolag:

Manlig person sköter städningen av den nya offentliga toan i Lund anno 2023-11-17

Kan det va så att nu har de svenska städbolagen fattat att man kan anställa manlig personal vid kvasten??

En manlig städare i Lund anno 2023-11-17

Postat 2023-11-22 08:15 | Läst 583 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

#4520. Hand i hand?? –till framtidsland?? –i chimärens glimmer

Tillsammans kan man bestiga berg och besegra alla svårigheter?? –som tur är det grundtanken som styr familjebildningen?? Men motgångarna på vägen har man nästan ingen kontroll på??

Det är ingen dans på rosor på den väg som är livets stig?? Vi tror att vi lever i en demokrati?? Men forskningen tyder på att den organiserade brottligheten nästlar sig in alla nivåer i samhällsorganisationen?? –även i de kommersiella bolagen??

Är detta de första stegen i att invånarna tappar förtroendet för det demokratiska systemet?? Den oron för framtiden drabbar våra ungdomar svårast och den psykiska hälsan försämras, enligt forskningen, med detta som grund?? Detta är en hemsk framtidstro?? --då man anar att samhället inte har resurser att motverka demoraliseringen av  demokratiska fundament??

Forskningen och statistiken tyder på att ett grundläggande problem är sänkningen av undervisningens standard i skolan. Redan här inser eleverna att det inte står rätt till?? De börjar undra över om det finns en trygg framtid??

Hand i hand mot vilken framtid.

Många av oss går genom livet med drömmar och ser framgångar och lycka?? Så är inte livet?? Det är en kamp med tillfälligheter och vägval?? --som man inte vet var de leder till efter varje val?? Det är hela tiden en osäkerhetsfaktor man måste ta hänsyn till och hantera??

Hela tiden måste problemen lösas

Postat 2023-11-21 08:03 | Läst 479 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa