SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4522. Det blev rusning??

Nu är det någon som har tänkt till?? –å kommit upp med en kul grej?? –som inte är till synes plump?? –utan bottnar i en mycket allvarlig folksjukdom?? –som behöver belysning och forskning??

Man kan skoja med det här i bild?? –för det är inte vad man tror?? --när man ser Pressbyrån annonserna att man skall testa Lusseballen?? –å tanken är inte att kvinnorna skall rusa till, som här på bilden och testa den uppenbart missledande ballen hos bullen??

Lusseballen till försäljning i Lund anno 2023-11-22

Lusseballen till försäljning och gratis vatten till voffarna i Lund anno 2023-11-22

Våra smarta läsare här på FS inser strax allvaret i Pressbyråns annonsering??

Nu vet vi redan sedan länge att personalen som jobbar där??  --har en stark känsla för inte bara humanism?? --utan också för våra fyrfota vänner ”voffarna”??

 

Inlagt 2023-11-23 02:35 | Läst 676 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ha, ha - storståtligt roligt! jag trodde inte att någon i vår bigotta tid skulle våga sig på något sådant. Går nog inte att publicera på FB.

Än värre var det förr i världen. Kommer ni ihåg chokladbollarna överklädda med cocossrössel? Dom hette allmänt negerbollar. Gudana förbjude att någon skulle säga så i dag. Det fanns till och med dom som sade "negerballar". Lynchning direkt i dag!!
Svar från Bob Bovin 2023-11-23 12:02
Hej Peter,
Tack för din kommentar.
Idag får man akta sin tunga noga. Speciellt om man sätter det intryck.
Man frågar sig om det fria ordet verkligen är så fritt längre. Det finns bilder och ord som jag inte vågar lägga ut idag. Man vet inte när han med en ”Kalle” under regnkappan kommer.

Här tycker jag att Pressbyrån har gjort ett ballanserat grepp.

Ha det gott och köp en lussebulle
Bob
syntax 2023-11-23 12:36
Jo´rå - jag är helt medveten om att man inte "får" en massa saker språkligt enligt kidsen av i dag. Det är därför jag sätter mig över det. Jag kommer från en frihetlig tradition.
För övrigt kan jag ju inte annat än att hålla med om att Pressbyrån har tagit ett ballanserat grepp... :-)
TomasKronberg 2023-11-23 20:01
Det är kanske en sak vad man säger idag, men när man censurerar Astrid Lindgrens Pippi Långstrumpböcker tycker jag man är ute på ett sluttande plan. Börjar man censurera barnböcker är steget inte enormt till vuxenböcker.

Ni förstår säkert att jag talar om Pippi Långstrumps pappa som var negerhövding i söderhavet. I nya upplagor står något annat- tror jag, jag har inte läst den. Det är i alla fall något som censurerats.

Min son och jag tittade på "Lorry" på SVTPlay häromkvällen. Där fanns avsnitt man tagit bort! Jag vet vilka, för jag såg Lorry på 90-talet. Tydligen är det inte PK att visa dem. Men jag tror att folk kan tänka själva.

Kommer ni ihåg Lars Ekborgs monolog från 60-talet: "Bunta ihop dem och slå ihjäl dem"? Lyssna på den innan den blir totalförbjuden...Den är ändå rätt rolig om man förstår att det är på skoj.. Som sagt: folk kan tänka själva.
/Tomas
syntax 2023-11-23 23:56
Jadu - ibland kan man luras att dra på smilbandet,
Häromåret talades det om en nyinspelnig av "Vi på Saltkråkan". Frågan var nu vad hunden Båtsman skulle heta - undrade elaka tungor: Båtsperson eller båt-hen?
Hej Bob.
Det var dagens skratt - tack för det.
Ett motiv som passar just ditt öga för fotografering.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-11-23 19:17
Hej,
Tack för din uppskattning och för att det gav ett skratt.
Jag kunde inte missa den bilden.
Ha det väl
bob
Intressant. Balle är ju ett skånskt ord för skinkan "sickna ballar hon har!". Innan jag förstod betydelsen av det svenska ordet balle norr om Markaryd ledde det till pinsamma missförstånd, och det var inte så många år sedan.
Svar från Bob Bovin 2023-11-23 19:22
Hej Stefan,
Mycket intressant dialekt skillnad. Min dotter som är född i Lund, men lever i förskingringen i Stockholm påpekade precis vad du säger här. Jag som är född i Borås hade ingen aning om att balle=skinkan.
Vilket betyder att reklamfirman som Pressbyrån anlitat troligen finns i Stockholm.
Ha det gott
Bob
Fnular mest på om det kommer en kvinnlig lussebulle också ;)
HaD/Gunte..
Svar från Bob Bovin 2023-11-24 16:32
Hej,
Det funderas kanske på andra kampanjer. Vad vet jag för jag gick bara förbi Pressbyrån.
Ha det väl
Bob