Ögonblick i min verklighet

Att inte förstå sitt haveri

Det går ju att se den här bilden som något humoristiskt. En äldre amerikansk bil har fått stopp och rullats upp på trottoaren mitt i stadens centrum. Den här typen av bilar hör ju inte hemma i vardagen. Dom här bilarna representerar en förgången tid. Nu är dom nostalgi. Även när dom havererat.

Många politiker hör inte heller hemma i vardagen. Dom sitter fast i ålderdomligt tänkande och är svåra att ta på allvar. Ta t.ex. finansministerkandidaten Magdalena Andersson (S). Hon föreslår att skatten för pensionärer skall sänkas med 50 kr/mån. Vem blir hjälpt av 50 kr mer? Inte den kvinnliga fattigpensionären i varje fall. Och jag behöver ingen skattelindring. Jag betalar gärna 500 kr mer om det går till dom som behöver.

Magdalena Andersson och Anders Borg (M) har lika dåliga kunskaper i psykologi båda två. Och inte tar dom tillvara på de rön som nationalekonomer och forskare på området kommit fram till (Vetenskapens värld 12 maj). Andersson och Borg har inte förstått att dom har havererat.

Borgs omvända Robin Hood-politik är tragikomisk. Han har spenderbyxorna på sig och delar ut pengar till dom som redan har. Och så drar han åt svångremmen för dom redan utsatta.

Nej, äldre bilar och okunniga politiker kan vi vara utan i vardagen.

När hade vi senast en politiker med stake i sig?

Inlagt 2014-05-16 12:53 | Läst 1921 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med till 100%, dags att avsätta korrupta politiker! Skön bil o bild! Trevlig helg, LO
Svar från Jon Anders Klockar 2014-05-16 17:05
Tack LO! Vi behöver litet nytänkande.
En trevlig helg till dig också!
Jon Anders
Klok sammanfattning av läget i "Folkhemmet". Jag betalar också gladligt 500:-/månad fast jag är pensionär. Dvs, om vi får ett bättre samhälle där skola och omsorg fungerar.
Svar från Jon Anders Klockar 2014-05-16 17:09
Den kommentaren tackar jag för Björn! En del tycker ju inte om att det skrivs om politik på den här bloggen.
Frågan är hur man undviker att göra det? Är inte allting som styr våra liv ett resultat av politiska beslut?
Möjligen är en del naturbilder opolitiska, men troligen inte alla.
Ha det bra!
Jon Anders
Vi får hoppas att den omvända Robbin Hood snart är till ända. Tror att det finns ett pedagogiskt problem att försöka förklara för "de som har" att de måste vara med och dela till "de som inte har". Vi verkar leva i en tid då egot betyder betydligt mer än solidaritet och medkänsla även hos de breda folklagren tyvärr.

Men jag tycker att det är konstigt att oppositionen under de blå åren inte skjutit in sig i det djupt orättvisa med till exempel jobbskatteavdrag till exempel. Det är ju egentligen inget annat än en straffskatt på de som redan har det sämst om man vänder på resonemanget.
-affe
Dubbelolle 2014-05-16 22:27
Jobbskatteavdagen är den märkligaste o mest obegripliga refom någonsin, den gör mig vansinnigt aggresiv. Man har tagit bort arvsskatten, gåvoskatten o förmögenhtsskatten, samt avskaffat fastighetsskatten, man har sänkt bolagsskatten. Inte undra att välfärden börja fallera o att A-kassan inte har höjts, dom flesta med A-
kassa får ju gå till socialen så småningom. Det är märkligt att svenska folket har accepterat detta, när det in grunden bara har gynnat ett fåtal som har berikat sig duktigt. LO
Svar från Jon Anders Klockar 2014-05-17 10:31
Tack för din kommentar Affe! Visst finns det ett pedagogiskt problem. Det gäller att få "dom som har" att förstå att vem som helst helt plötsligt kan hamna bland "dom som inte har".
Oppositionen har varit allför otydlig med att kritisera den orättvisa politiken som det blå lägret fört.
Jobbskatteavdragen har utvecklat en större egoism bland löntagarna. Det är inte bra för samhället, men jag tror att det håller på att vända. Allt fler blir nu medvetna. Ännu finns hopp.
Ha det bra!
Jon Anders
Svar från Jon Anders Klockar 2014-05-17 11:19
Ja LO, jobbskatteavdragen kommer nog att dömas ut av framtida forskare.
Jon Anders