Ögonblick i min verklighet

Downtown Västerås 2

Det finns gott om gallerior med massor av affärer i Västerås. Butikerna är så många, så att jag undrar om det finns kunder till det stora utbudet. Uppenbarligen har jag rätt. Nu skall en galleria stängas och byggas om till kontor för olika okända ändamål. Samtidigt skall visst en ny galleria öppnas i ett köpcenter utanför centrum. Kapitalismen snurrar på i allt snabbare takt. Låt den snurra på, tänker jag. Mina dagliga promenader med hunden rubbar dom inte.

En annan sak med galleriorna. Det är massor med folk överallt. Trängsel i rulltrapporna. Fullt på alla fikaställen. Men handlar folk så mycket? Tveksamt. Kan det vara så, att om människan omger sig av många andra människor, så känner man sig mindre ensam? Något slags "själarnas främlingsskap och främlingarnas gemenskap". Vad vet jag. Jag är bara en fd generatormontör som ingår i någon slags produktionsreserv. I väntan på Godot funderar jag över livet och det som kommer efter.

Nu finns det ju inte bara gallerior i Västerås. Utmed Black River, bland gamla huslängor finns små butiker: Gulliga och mysiga. Butikerna kommer och går. Lönsamheten är väl liten.  Synd.

 

 

 

Inlagt 2012-10-17 22:32 | Läst 2158 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej - Ann och jag var ut till Erikslund i går och åt på IKEA - vi gick också en vända i gallerian och förvånades över att det var så folktomt under lunchtid i alla butiker - det var bara en massa personal som man såg - det kommer inte att gå i längden! Fina s/v bilder! / Sören
Hej Sören!
Tack för ditt positiva omdöme när det gäller mina bilder!
Gallerian i Skrapan skall stängas. Efter vad jag har hört, så skall en ny öppnas på Erikslund. 60 butiker lär det bli. Då blir det ännu färre kunder i varje galleria. Intressant utveckling som det skall bli spännande att följa.
En annan sak. Dina bilder från Djäkneberget är verkligen bra!
Hälsningar
Jon Anders