Ögonblick i min verklighet

Finns det någon mening?

Livet är en vandring mellan skratt och gråt. Och njuta skall man också. Och litet flärd och glamor är väl bra mellan varven i grottekvarnen.

Men finns det någon mening med livet? En professor sade att meningen med livet är att fortplanta sig. Vadå? Fortplanta sig? Skulle då livet vara meningslöst för dom barnlösa? Även en professor kan häva ur sig dumheter och göra massor av människor förtvivlade.

Mina två barn är inte den enda meningen med mitt liv. Det finns annat också. Som hunden.

Om det nu finns någon djupare mening med livet, så måste det väl vara att göra livet lättare för varandra. Att dela resurserna så att maten räcker åt alla. Så att alla kan känna trygghet och sova lugnt om natten.

Robin Hood kan vara en ledstjärna i vår förvirrade värld.

 

 

 

Inlagt 2014-06-11 17:23 | Läst 2368 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Och Nalle Puh! Bra skrivet, o den fördelningen behöver nog ses över rejält! Skön bild också! Hils, LO
Tack LO! Du har rätt i att Nalle Puh också ger livet mening. Vi får hoppas att fördelningen bli bättre framöver.
Ha det gott LO!
Jon Anders
Den eviga stora frågan som de flesta ställt sig åtminstone någon gång, överlevnad och fortplantning är det grundläggande men sen då? Varför går vi här och trampar år ut och år in? Finns nog lika många meningar med livet som det finns människor. Barn ger mening i livet men man behöver annat också. Att ge och få uppskattning o respekt för den man är ger mening tycker jag, om alla vore lite snällare mot varandra skulle vi få en bättre värld. Men meningen med livet? Jag hör av mig när jag vet svaret :) Ha de fint så länge!
Svar från Jon Anders Klockar 2014-06-11 19:46
Tack för din kommentar Nina! Ja, hör gärna av dig när du vet svaret på livets mening.
Ha det fint du också!
Jon Anders
Ja, detta är en fråga på djupet. Redan detta att försöka själv må bra och trivas, och inte göra illa åt andra, är en början. Men det är inte mycket man hinner lära under en livstid, känns det som, hur man än försöker ...
- hawk
Svar från Jon Anders Klockar 2014-06-11 22:48
Tack för din kommentar Håkan! Det är en svår fråga, och inte hinner vi lära allt. Livet är bara en kort lärostund mellan två vågor.
Ha det bra!
Jon Anders
Lite lustigt... för en vän till mig, uttryckte sig på samma sätt, fast med andra ord, för många år sedan...
"Vadå", sade jag.... ?? Det finns väl mer... Men hur det än är, så är det fantastiskt att se nya generationer växa fram. Duktiga, kunniga.... Vilket gör att de kanske kan hjälpa till i Sheerwood skogen... Alla är inte förvirrade.
Ha en fin kväll!! //Peter
Svar från Jon Anders Klockar 2014-06-12 22:30
Tack Peter! Visst måste vi tro på kommande generationer, och hoppas att dom hjälper till i Sheerwood skogen.
Ha det fint du med!
Jon Anders
Poängen med fortplantningen är väl snarare att om människosläktet slutade fortplanta sig så finns inget liv och därmed inget som kan ha en mening. Sedan är barn snarare en i mängden när det handlar om livsglädje.
Svar från Jon Anders Klockar 2014-06-12 22:36
Tack för din kommentar Stefan! Fortplantningen är givetvis nödvändig för släktet, men inte för individen. Det var väl det professorn menade när han sade att livets mening var att fortplanta sig.
Barnlösa individer som inte förstod fullt ut vad han menade, tog illa vid sig.
Ha det bra!
Jon Anders