Ögonblick i min verklighet

I väntan på ingenting

 Hon sitter vid sitt köksbord på gruppboendet. På bordet en mugg kaffe och ett paket cigg och en tidning. En veckotidning, några månader gammal. Hon väntar på ingenting, för ingenting kommer att hända i dag. Kanske blir det bingo i morgon. Men i dag ingenting.

Visst händer det något på gruppboendet. Bingo på tisdagar, två timmars arbetsterapi på torsdagar och gudstjänst i en frikyrka på söndagar. Men hennes dagar blir evighetslånga för hon saknar förmåga att göra något på egen hand. Så har det blivit på grund av att hon utsatts för ett grovt våldsbrott. En annan orsak är vad som hände och inte hände efter brottet hon råkade ut för. Nu är det som det är, och hennes framtid kommer att bli som i dag.

Att hon är min dotter har egentligen inte med saken att göra. Det vore lika sorgligt och ledsamt om hon vore någon annans dotter.

Om henne och bakgrunden har jag tidigare skrivit om i min blogg "Om brottsoffer" i maj 2013.

 

Inlagt 2013-09-25 17:40 | Läst 2242 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Blir oerhört illa berörd när jag läser din text, starkt av dig att dela med dig av detta. Ja livet är i sanning svårt att förstå sig på många gånger, framförallt förundras jag över den grymhet som människor kan utsätta sina medmänniskor för - var kommer den ifrån, varför? Skall läsa din blogg från maj ikväll.
Stark bild och lev väl Jon, Mvh, LO
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-25 19:04
Tack LO! Jag är glad för att du ville kommentera min blogg. Alla vill inte ta till sig det svåra här i livet. Var grymheten kommer ifrån, vet jag inte. Men jag vet att den finns.
Lev väl du också LO!
Jon Anders
Har suttit en stund och funderat vad jag ska skriva, svårt att hitta ord. Jag kan bara säga tack för att du delar med dig och jag känner för er. Ska också läsa det du skrivit tidigare.
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-25 19:09
Tack för att du kommenterade min text Catharina! Många ryggar för dom här problemen. Som föräldrer kan det finnas behov av att dela med sig. Alla kan ju drabbas av svårigheter, och då är det bra att ha en mental beredskap.
Problemen försvinner inte bara för att blundar för dom.
Ha det riktigt gott!
Jon Anders
Oj, jag lider med dig, verkligen!! Läste just här och ditt maj-inlägg. Detta är tragik på högsta nivå... Och såklart förstår jag att detta är extra ledsamt för dig. Jag förstår inte hur människor, oavsett relation, kan va så grymma mot varandra... Och att sedan samhället tar felaktiga beslut, är tragiskt. De, Socialtjänsten, ska ju vara professionella på detta men... Deras rykte är ju inte det bästa, och detta handlar inte om politik. Jag tror mycket på människor medkänsla och kunskap. Hur, hur, hur, kan man vilja ta ifrån en förälder sina barn?? Hur tänker man då.... Starkt av din dotter men... till ett Högt pris. Och tyvärr, så är det så ofta som ansvariga inte ställs till svars... Man vet ju inte om man ska va arg eller ledsen... Allt gott! //Peter
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-25 20:47
Tack Peter! Grymheten är svår att komma åt. Att socialtjänsten inte fungerar borde vi däremot kunna göra något åt. En väl fungerande socialtjänst skulle bespara mycket lidande, samtidigt som stora summor pengar kunde sparas. Jag är så förundrad över att politikerna inte riktigt förstår plånboksfrågor.
Vi skall nog vara både arga och ledsna över hur samhället fungerar.
Hälsningar
Jon Anders
Peter-L 2013-09-25 20:52
Nu vill jag inte dra detta politiskt Jon-Anders... för jag tror inte att saker som detta handlar om politik, pengar som så... Detta måste handla om Människor, Kompetens och Medkänsla... Men jag vill lämna det här. För detta vill jag inte ha politiskt. Det som skett, är illa ovasett... Ha det gott! //P
Det är så sorgligt och jag blir så berörd av det du berättar, och jag letade även upp inlägget du hänvisar till.
Har inga ord för det som skett, mer än att det är alldeles förskräckligt!
Lider verkligen med Er.....
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-25 20:51
Tack för din kommentar Heléne! Ja, inte är det roligt. Det som är riktigt illa är att det är väldigt många som drabbas av våld och oförstående myndigheter.
Ha nu fina höstdagar!
Jon Anders
Oerhört tragiskt.
Med djupaste medkänsla.
/Affe
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-26 12:54
Tack Affe! Du är en varm människa som förstår.
Hälsningar
Jon Anders
Det var ledsamt att läsa din blogg idag Jon-Anders om din dotters öde! Hoppas hon kommer tillbaka till livet ordentligt i snar framtid! Allt gott!
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-26 12:56
Tack för din kommentar Dan! Man kan hoppas att hon blir bättre, men läkarnas prognos säger att hon inte blir bättre, snarare sämre.
Allt gott till dig också!
Jon Anders
Önskar så det inte hade hänt henne. Fan.
Starkt av dig att skriva om det.

//JO
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-26 12:58
Tack Johanna! Jag är glad för att du ville kommentera.
Hälsningar
Jon Anders
Så ledsamt att läsa om din dotter och vad som hänt. Vilken sorg och tragedi. All medkänsla till både dig och din dotter.
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-26 13:02
Tack Annelie! Det är så skönt med människor som du, människor som har empati.
Hälsningar
Jon Anders