Ögonblick i min verklighet

Vad skall vi göra nu?

 Det frågar sig hunden i bilen. Kanske funderar paret i pelargången på samma sak. Väldigt många har svårt att hitta på något vettigt. En del har också tråkigt.

När jag är ute med hunden, så träffar jag massor med människor. En del frågar vad jag gör hela dagarna förutom att rasta och leka med hunden. Dom som frågar har tråkigt och saknar hobby och intressen. Jag blir förbannad, och det är ju en svaghet. Det är tragiskt med uttråkade människor som är fullt friska.

Mitt problem är det motsatta. Hur i helvete skall man få tiden att räcka ens till det viktigaste? Jag skulle kunna läsa böcker hela dagarna, och ändå bara hinna med en bråkdel av det som är läsvärt. Att fotografera vore också fint att få göra dagen lång. Och lyssna på musik, och att beskåda all intressant konst och allt annat som berikar livet.

Dessutom skall vardagen skötas. Inte bara den älskade hunden, utan även inköp, dammsugning, disk och annat som är nödvändigt.

Det skulle vara spännande att ha tråkigt en dag. Bara för att få veta hur det är.

Inlagt 2013-09-29 14:41 | Läst 1645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig att det kan vara svårt att få tiden att räcka till för allt man vill hinna göra,
men jag vet också hur det känns att ha tråkigt. Då man läst så mycket att man inte orkar läsa mer eller inte orkar läsa alls och bara att gå upp på toaletten känns som omväxling.
Då man inte ens orkar tänka på allt man vill göra, var fast med foten i högläge i sex veckor och det var de längsta veckorna jag kan komma ihåg. Hade väl gått an om man inte haft ont dessutom utan bara fått ligga och vila.
Men som frisk är det som du säger, man vill mer än vad tiden finns för.
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-29 16:49
Tack för kommentaren Margareta! Är man sjuk eller på annat sätt begränsad kan det säkert bli tråkigt. Att ha foten i högläge i sex veckor verkar inte kul. Den som är frisk borde inte ha tråkigt.
Ha det härligt!
Jon Anders
Mycket läsvärt Jon, och fina bilder, vovven ser ut som att nu måste det hända nåt kul! Vad är det för bil du har Jon?
Ser spännande ut, ha det gott, LO
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-29 16:53
Tack så mycket LO!. Varken hunden eller bilen tillhör mig. Jag har en Toyota Corolla combi 2004. Om min hund har jag skrivit i en blogg i våras. Bloggen heter "Att vakna med Lizzy".
Ha det fortsatt bra!
Jon Anders
Ja, tiden ilar iväg så man knappt förstår vart den tar vägen! Tror vi har svårt att ta det lugnt idag och vi jagar på och stressar upp oss för att hinna med så mycket möjligt på de stackars timmar man har tillgodo. Tror man skulle må lite bättre om man la hälften av alla "måsten" åt sidan.
Ha det så gott!
Svar från Jon Anders Klockar 2013-09-29 16:57
Tack Heléne! Du har så rätt. Vi jagar och stressar för mycket. Det här med "måsten" är svårt. En del är viktigt att göra, även om det inte är roligt.
Ha det så gott du också!
Jon Anders