Foto å sånt

Min personlig fotoresa där jag delar med mig med tankar och tips kring saker som jag snappar upp på vägen... Se även http://fotobloggarn.se

Blogginfo.seBlogglista.se

Vinterfotografi - En ren njutning

Jag måste säga att vi har haft en underbar dag här i norrländska Sundsvall med "bara" minus 15 grader. Så för att uppfylla mitt löfte till mig själv om att börja ut och fotografera och hitta glädjen igen (se förra blogginlägget) så gick jag ut runt där jag bor fotade det som jag kände för utan krav annat att det bara skall vara roligt.

Vet inte om bilderna blev bättre, sämre men det var roligt att fotografera igen. Naturen tycks aldrig sina att ge oss fotografer vackra motiv. Vi behöver bara öppna ögonen...

Här är några bilder jag tog under dagen...

Några makron blev det idag...

Löv i motljus

Grenar typ

Fler grenar...

En nöjd fotograf som njöt av solen (Inte så lyckat självporträtt hehe ;-)

Ha det gott alla fotolovers...

/Tomas

Postat 2010-01-09 15:12 | Läst 2440 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

"Jag" har tappat fokus

Kameror fokuserar ibland fel, så även människor. Kanske i större utsträckning faktiskt när man tänker efter. Jag har kommit på mig själv att ha tappat fokus i mitt fotograferande.

Jag har blivit så förblindad av strävan efter tekniskt perfekta bilder att jag glömt varför jag började älska fotografering och bilder i första hand. Bilder handlar i min värld att förmedla känslor eller väcka känslor. Jag har tappat det fokus i mitt bildskapande.

Visst är mina bilder idag tekniskt överlägsna de jag tog under mitt första år som hobbyfotograf. Proffsutrustning och L-gluggar har gjort att inget kan skyllas på utrustningen om jag inte kommer hem med skarpa och fina bilder. Trots det kommer jag inte hem med fler antal bilder som är bra, skarpa ja men inte nödvändigtvis “bra”. När jag går igenom gamla bilder så inser jag att jag ratat väldigt bra bilder för de inte varit skarpa nog eller haft något annat typ av formellt fel.

Den absolut största begränsningen sitter hos mig och jag känner att jag har stannat av i min utveckling som fotograf senaste året just av detta fenomen att pixeltitta på 100% i stället för att betrakta bilden och vad den förmedlar.

Detta året har jag gett mig själv som fotonyårslöfte att inte titta på bilder i 100% zoom förrän jag bestämt mig om jag gillar bilden och om den har kraft att beröra och väcka känslor.

Kan vara intressant att höra om ni någonsin känt samma sak på er fotoresa.

En liten bild från min första sommar med min första systemkamera…

Postat 2010-01-05 11:21 | Läst 2516 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera