Kameran ljuger inte......

Dag 200 Båtvett vad är det?

Det var inte bara åskan som mullrade idag. Vi hade ankrat upp vid en liten ö utanför Herräng för att sola och bada, åskan gick lite inåt fastlandet. Men sedan tilltog mullrandet och det var inte åskan, utan det kommer ett 25 tal mullrande båtar (V8:or) och far förbi mot Herräng. Det visade sig att det var Öregrunds powerboat club som var ute på något som kallas Öregrund poker run party. Man åker visst runt på olika platser och drar kort och sedan tillbaka till Öregrund för att mingla, parta och spela kort.

Nu till båtvettet, när båtarna vänder om vid Herräng för att gå tillbaka mot Öregrund, verkar det som om man inte visste vilken väg man skulle ta. Så då stannar alla båtar utanför vår lilla ö tills någon ledarbåt visade vägen, sedan är det full gas för alla båtar igen och ingen tanke på att vi står med vår lilla snipa några hundra meter därifrån. Dessa racingbåtar drar ju upp rejäla svall efter sig med meterhöga vågor och det var bara tur att vi inte fick vår båt sönderslagen mot klipporna. Tur att ankaret hade fastnat ordentligt.

Lite hänsyn kanske man kunde begära.

Ps dålig kvalité på bilderna p.g.a motljus, men det fick jag ta.

Ha de gott
//B-O

 

Inlagt 2014-07-19 23:51 | Läst 1100 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Första bilden är jättefin. Det du beskriver har jag ingen erfarenhet av men jag tror att det är samma gener inblandade i detta problem som det som gör att jag anser att det borde vara lagligt at skjuta vattenskotrar med dess tanklösa förare. Skillnaden här är väl att förarna i dessa båtar är äldre och borde ha mer utvecklad förmåga att fatta ansvarsfulla beslut....om det inte vore för testosteron....(jag tror inte att det är så många kvinnliga båtförare med i detta race om du ursäktar...)
Hälsningar Lena

PS. Såg en notis i känd kvällspress att det är vanligare att hunden har flytväst än mannen...
Svar från Bert-Ola Ekh 2014-07-20 20:41
Tack Lena. Tyvärr har du nog rätt, tråkigt att man inte kan visa lite hänsyn, men det är väl häftigt att åka fort.
Vad gäller hundar och flytväst var lite roligt faktiskt.
//B-O
Den där molnbilden är verkligen fin! Må gott, LO
Svar från Bert-Ola Ekh 2014-07-20 20:42
Tack LO Ja den blev bra och den höll sig på avstånd, så vi klarade oss från åskan.
//B-O
Molnbilden är verkligen mäktigt, spännande ljus har den också.
Svar från Bert-Ola Ekh 2014-07-20 20:42
Tack Ingemar Ja den blev ganska bra faktiskt.
//B-O
Det finns väl hastighetsregler även på sjön? De här borde söka sig till öppna havet med sina båtar för att minimera risken att skada förankrade båtar. Sköna moln.
Svar från Bert-Ola Ekh 2014-07-20 20:51
Vid denna plats är det fri fart, men när man går ifrån farleden och närmar sig land med så många båtar, då tycker jag man visar lite hänsyn.
Tack för att du gillade molnen.
//B-O
Molnbilden är riktigt läcker med ett magiskt ljus i sig. Riktigt snyggt! Vad det gäller båtar och båtvett så ser man ett och annat på västkusten vad det gäller "drullar". Senast igår i Sotenkanalen. Vissa undrar man hur dom tänker eller om dom tänker...
Ha det fint!
Svar från Bert-Ola Ekh 2014-07-20 20:52
Tack Mikael, ja den blev ganska läcker. Vad gäller båtvett och visa hänsyn så finns nog detta problem lite överallt
//B-O