En sväng i stan....

Det finns gränser för att hålla sig hemma, riskgrupp eller ej...  Försiktig bör man vara, givetvis, men i dag blev det en sväng inne i stan med kamera.  Här är några bilder.

En del i gänget här (inga namn, Bengan...;-)  ) är ju noga med att påpeka den vördnadsvärda åldern och historien bakom sina objektiv.  Så jag säger bara att den här objektivkonstruktionen är 62 år gammal (mitt exemplar är några år yngre..): Leicas första Summicron 35 mm. Kameran är min vanliga Leica M9, förstås. Bilderna här är minimalt justerade i Lightroom, egentligen bara renskurna i kanterna.  Det blir bra ändå!

Här pekas åt olika håll!

Fikabordet innan fikat kom

Rast, men ingen större distansering...

Regnbåge över plattan?

Inlagt 2020-06-02 18:00 | Läst 1299 ggr. | Permalink
Inga nyheter e bra nyheter! :)
Fina bilder!
/B
Oj då, inlägget var visst från början av juni! Härligt att se lite sommar så här års. Sista är extra läcker med de färgglada banden diagonalt genom bilden.
Hälsningar, Bjarne
Skulle gärna köpa en Leica om men hade råd.

Vad får man ge för en M9 och Summicron 35 mm?
Svar från elgenper 2022-03-06 21:44
Hittar man alls nån M9 numera, så ligger den oftast runt 20 laxar. Men man ska nog vara väldigt försiktig med M9, eftersom de hade problem med att sensorerna korroderade. Det finns heller inga nya kvar att byta till numera. Får nog säga att vet man inte vad man ska kolla på dem så bör man kanske avstå. Tyvärr, för den har en alldeles unik färgteckning som jag själv är helfrälst på.

Och Summicron 35 version 1... Köpte den själv billigt för massor av år sen till min M2, och har den kvar. Men nu har de blivit samlargrejor: på senaste LP-foto auktionen gick det billigaste exemplaret för 34 tusen om jag minns rätt... Men det finns många andra 35:or till rimligare priser, även från Zeiss och Voigtländer.
Bussmicke 2022-03-08 21:27
Just ja, det där med M9 har jag hört förr. Ett tag erbjöd Leica fritt utbyte om jag minns rätt.
Svar från elgenper 2022-03-08 21:52
Det stämmer, och jag hann få det gjort gratis. Men nu är som sagt lagret av nya sensorer förbrukat, så nu är det kört om man har en kamera som drabbas.