I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Dags att längta tillbaka till sommaren

Nu när det är råkallt och mörkt, så är det kanske läge med lite bilder från sommaren. De här bilderna är tagna den 30 juni vid den skånska ostkusten vid platserna Nya Grop och Rigeleje, d.v.s. vid Hanöbukten.

#1

Mitt bland nyponrosorna ligger gamla träbåtar.

#2

Åldrande trä är vackert.

#3

Vem vill inte sitta på den här lilla bänken och titta ut över havet? Kanske tillsammans med någon?

#4

Kustens långa sandstränder gör att det aldrig blir trångt, särskilt om man går lite i sidled från någon av parkeringarna.

#5

Innanför kusten finns en skogsremsa som domineras av tall.

#6

Delar av tallskogen är yngre, kaotisk och svårgenomtränglig. De delarna rensas nu upp, men här är det inte gjort ännu.

Inlagt 2014-12-04 19:32 | Läst 1246 ggr. | Permalink
Oj oj oj, så skönt det ser ut:) Man får längta bakåt tills det är dags att längta framåt. Den första bilden känns verkligen som sommar, svensk sommar.
Svar från Bjarne 2014-12-04 21:00
Tack för kommentaren, Ingemar! Vi får väl passa på att ta tillvara den här årstiden också, även om det är skönt att tänka på sommaren ibland.
Hälsningar, Bjarne
Härliga bilder här i vintermörkret Bjarne.
Bild nummer 1 är suverän. Bild nummer 4 har alla klassiska element som en landskapsbild "måste ha" och sedan finns det ett extra plus med den ensamma strand gästen.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Bjarne 2014-12-04 21:00
Tack så mycket Erik! Kul att höra vilka bilder du gillar bäst.
Hälsningar, Bjarne
En väldigt fin serie, såna där gamla träbåtar är verkligen fotogeniska, ett väldigt vackert landskap dessutom. Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-12-04 21:01
Tack för kommentaren, LO! Jag vet att du gillar det landskapet också, då jag sett flera bilder från den trakten, inte minst senast från Kivik.
Ha det gott!
Bjarne
Ahh vad sköna bilder Bjarne. Rakt igenom. Som små konst installationer allihopa. Den upp o nedvända svartvita båten känns nästan som en etsning, skön textur på den bilden. Sen bild nummer tre får mig att i nse att sommaren är allt bra skön.....men nu är vi snart där igen.
Svar från Bjarne 2014-12-07 17:00
Tack så mycket för kommentaren, Annelie! Kul att du gillar bilderna och särskilt den svartvita på båten.
Hälsningar, Bjarne
Nämen Bjarne, vad står på? Längtar du till sommaren allaredan? Nu när vi har perfekt och lätthanterat ljus i gråvädret!? Och du behöver inte gå upp i svinottan för att fota gryningen och du kan vara hemma i anständig tid om du vill fota i skymningsljus!? Så varför längta till sommaren med dess svåra ljus? :-)
Med det sagt, halvt på allvar, halvt på skämt, så är det dags för bildkommentarer. I de svarta bilderna har du tagit ut svängarna ordentligt i bildbehandlingen. Hårt sommarljus har blivit ännu hårdare. Men i svartvit fungerar det nästa alltid, så även här. Av de två svartvita bilderna gillar jag båten bäst. Du har varit nära och "angripit" motivet från en väl vald låg nivå. Båten är snyggt omgärdad av nyponbuskar och dess bristande sjöduglighet framträder tydligt. I den svartvita tallskogsbilden leder den vita mossan blicken snett in i bilden och det finns stammar som lutar åt olika håll, men det räcker denna gång inte för att den i mitt tycke ska passera båtbilden.
Av färgbilderna är det svårare att vaska fram en favorit. Båtbilden med sitt fina djup och underbar sommarhimmel samt nyponblommornas färgklickar.
Jag sitter gärna på bänken i bild tre och blickar ut över havet i soluppgången (men det kan ju bli väldigt tidigt!). Men jag får nog inte lägga på för många kilon, bänken ser lite ranglig ut....
Bild fyra är också fin och personen sitter där välplacerad. Något du regisserat eller fanns han redan på plats? Intressant gulgrön yta i havet.
Den en gång så ståtliga tallen i bild fem har en dyster tid framför sig. Kanske är de lite för dominerade med tanke på att du har så stort skärpedjup. Jag tror att jag skulle uppskattat bilden mer om skärpedjupet varit betydligt kortare.
Favoriten bland färgbilderna blir efter lite vankelmodigt funderande bild nummer 4. Ha en mysig söndagskväll! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-12-07 17:08
Hej och tack så mycket för kommentaren! Jag anar både allvar och skämt i inledningen. Du har helt rätt i att den här årstidens ljus ofta är mer fördelaktigt, och att man inte behöver upp så attans tidigt för att fånga gryningen! Det är bra att ta vara på alla årstider, och det är kanske värmen jag saknar mest just nu, trots att det inte är särskilt kallt.

Jag förstår ditt val bland de svartvita bilderna. Den sista är nog lite "svår". Personen i bild fyra satt och solade på stranden och är inte "placerad". För övrigt har jag för mig att det var en kvinna, men det syns inte på det hållet! Jag är kanske lite förvånad över att det blev favoriten bland färgbilderna. Fast det är helt okej att du tycker det!

Femte bilden hade mått bra av lite kortare skärpedjup. Det här var ingen riktig fotoutflykt, så jag hade bara kompaktkameran med mig, och därmed gick det inte att göra mer på det avståndet.

Ha en bra vecka och slit lagom på jobbet!
Bjarne