I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Runt huvudet i färg

I torsdags tog jag ledigt från jobbet vid lunch, åkte till Åhus och åt en pizza, för att sedan dra vidare till Stenshuvuds nationalpark, där jag tillbringade resten av dagen. Några timmar gick åt till att ligga i gräset och bara njuta av solen och värmen samt lyssna på vågornas skvalp.

Kameran var förstås med och viss tid ägnades också åt att leta motiv. En del bilder passar i färg och andra i svartvitt. Här har jag samlat några som jag tycker gör sig bäst i färg.

#1

#2

#3

En så'n här bild kanske inte uppskattas av alla, men det är mycket sommaräng för mig.

#4

Inlagt 2017-07-08 16:04 | Läst 928 ggr. | Permalink
Oj så fint det verkar vara där! Lätt att förstå att du åker dit..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2017-07-10 08:17
Det är mycket fint och dessutom varierat. Där finns fåglar också!
Hälsningar, Bjarne
Fins ljus- och skuggspel i första bilden!
Svar från Bjarne 2017-07-10 08:18
Tack Ragnar! Var rädd för att det skulle bli för "bladdigt" men det gick att göra något vettigt i bildbehandlingen.
Hälsningar, Bjarne
Känner så väl igen det, gjort detsamma ett antal gånger. Första; Ser annorlunda ut när det står vatten där. Andra: vackert där året om. Tredje: Vacker ängsbild. Fjärde: Cyklat igenom där med mountainbike några gånger, visst stod jag på huvudet. Har cyklat i gryningen stigen på Stenshuvud från toppen till havet, full rulle. Sen av med alla kläder och nakenbad. Och när jag simmade där längs med stranden kom en nymf ur skogen och badade, minnesvärt,
Svar från Bjarne 2017-07-10 08:19
Hehe, intressant historia! Jag tror på delen om mountainbiken men det där med nymfen, jaja! Tack för en trevlig kommentar!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det var en god beslutning - fri fra arbejde og så beskæftige sig med noget meget vigtigt- afslapning og fotografering :-)
Og du fik en meget fin serie uf af "anstrengelserne". Nummer 1 og 3 er mine favoritter her.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2017-07-10 08:21
Tack så mycket för kommentaren Erik! Trevligt att höra om dina favoriter och särskilt bild 3, som jag var osäkert på hur den skulle bli mottagen.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vi tillbringade många semestrar i Skåne i början av 90 talet och ser igenkännande på dina bilder, särskilt den andra. Det var främst för att barnen skulle få bada som vi besökte Stenshuvud men oftast avslutades besöket med en promenad i parken. Vad jag minns så var det väldigt torrt när vi var där. Vi bodde i Vittskövle och har nog besökt alla badplatser i östra Skåne. Gillar bilden med rötterna, motiv jag gärna stannar upp inför.
Sten
Svar från Bjarne 2017-07-10 08:22
Tack så mycket Sten! Kul att höra om dina somrar i området. Nu har det ju varit ganska kyligt och delvis regnigt, så det är inte alls torrt nu. Bilden med rötterna är nog min favorit också, så kul att du gillar den!
Hälsningar, Bjarne