I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Slutet i Småland

Det är inte så dramatiskt som det låter! Det är dock slutet i dubbel bemärkelse, både sista inlägget från besöket i Notteryds naturreservat tillsammans med Håkan och Ulf samt bilder från slutet på den cirka 7 km långa vandringsstigen.

#1

#2

#3

Inlagt 2019-09-28 16:08 | Läst 2536 ggr. | Permalink
Sju kilometer. det är en lagom runda o du hittade som vanligt intressanta detaljer, tekniskt perfekta men kanske lite för mycket i min smak, försök gå närmre o fokusera på det väsentliga! Less is more! Men som sagt fina bilder är det i vilket fall! Hälsn. LO
Svar från Bjarne 2019-09-29 18:59
Lite för mycket "bjäfs" för dig kanske. Jo, jag har fastnat för det uttrycket! Fast du har en god tanke. Det är ofta bättre att inte ta med för mycket. Däremot känner jag att jag skulle tappat en del viktiga detaljer i bild tre om jag koncentrerat tredje bilden mer. Stort tack LO!
Hälsningar, Bjarne
Vackert! Vad fint med de gamla träden som fått ligga kvar.. undrar hur länge dom fått ligga så.. säkert i många årtionden!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-09-29 18:59
Tack så mycket Jan! De har säkert legat där en bra stund.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne!
Vacker trädstam som ur vissa aspekter har gjort sitt och lämnat över till de små skotten som slagit rot (bild 1). Fint eftermiddagsljus är bra för motivet.
Det är inte mycket som är kvar av trädet i bild 2. Ordentligt murket! Du har gått närmare det motivet än vad jag gjorde och det verkar vara rätt val! Fint att stensamlingen och stubben möts i övre högra hörnet, välkomponerat som vanligt med andra ord!
Ormbunkar och mosiga trädstammar är aldrig(?) fel!I bild 3 har du fått fram fina gröna nyanser. Vinden har skapat lite rörelseoskärpa i en del av växtligheten, det tycker jag är fint!
/Ulf
Svar från Bjarne 2019-09-29 19:01
Tjena Ulf! Jo, jag såg att jag gick närmare än du, och LO vill att jag ska gå ännu närmare! Trean är nog min egen favorit bland dessa tre. Jag är svag för ormbunkar och mossa. Ja, det finns mer än sten här i världen!
Tack så mycket för kommentaren Ulf!
Bjarne
Hej Bjarne.
Det är 3 härliga färgglada bilder - där jag väljer nummer 2 som favorit. Det finns många saker att titta på och studera. Jag tror att det är de många olika strukturerna som tilltalar mig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2019-09-30 19:47
Hej Erik! Inget dumt val alls enligt mig! Du har helt rätt att det finns mycket detaljer att studera där. Stort tack för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Kanske var det så att ni kom tillbaka till där ni började? I så fall är "cirkeln sluten", om du vill ha mer symbolik till rubriken :-)

Jag gillar #2 bäst. Fint ljus och intressanta detaljer. De höstgula bladen i nederkant är viktiga för bilden.
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:12
Där fick du till ytterligare en tolkning på "slutet", bra tänkt! Du är inte ensam om att gilla tvåan bäst i serien. Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne