I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Efter jobbet

Nu har jag besökt vår kära huvudstad i jobbet igen. Vi har kommit så långt in på det nya året att det nu är möjligt att gå en liten fotorunda i någorlunda dagsljus efter dagens arbete. Det blev ett sådant tillfälle igår, och jag började med att strosa runt på Riddarholmen. Fast mina fingrar hade det rätt jobbigt! Det var kylslaget och en envis nordostvind. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2020-02-27 16:32 | Läst 2256 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Härlig s/v-serie. Om man/jag absolut måste välja, blir det omedelbart nummer 1, med fin inramning och perfekt komposition. Men det är något speciellt med ditt "silhuettfoto" som jag gillar. Fantastiskt s/v-arbete genom hela serien - jag avundas :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-02-29 11:10
Hej Erik! Du måste inte absolut, men ändå intressant med ditt favoritval. Kul att du gillar silhuettbilden också. Den kändes bra att ta! Stort tack för din vänliga kommentar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det är vackert där! Såg du några Tornfalkar i Riddarholmskyrkans torn? Jag har inte sett dom på ett par månader.. dom är nog söderut.. I första bilden så är det halvvägs upp på tornet på samma sida som man tydligt ser vit spillning i en öppning i teglet där, dom har häckat där i årtionden.. Stockholms äldsta byggnader ligger där på Riddarholmen, bl.a. Birger Jarls torn, som tros vara byggd på 1200-talet. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-02-29 11:11
Jag tåg inga tornfalkar, men jag visste i och för sig inte att jag borde titta efter dem heller. Får kika mer nästa gång! Tack så mycket för din kommentar och information Jan.
Hälsningar, Bjarne
Det finns många ytor, många linjer och många strukturer i en storstad och det är fint när dom ställs mot varandra som du gör i flera av bilderna. Precis som Erik tycker jag första bilden är lite extra med det tydliga perspektivet husen på sidorna ger. Stenblocken och berget i sista ger också den där fina kontrasten, snyggt! Hälsn/ Björn
Svar från Bjarne 2020-02-29 11:14
Kul att du gillar även "huset på berget". Jag tycker också att den första är den starkaste i serien. Tack så mycket för din vänliga kommentar Björn!
Hälsningar, Bjarne
Urtjusig stockholmsserie. Två saker jag gillar; att det är i svartvitt och att det är lite nya vinklar och perspektiv!

Det är nog bara #3 som är en klassisk Riddarholmenvy. En bra tolkning med människorna som ger liv i bilden.

Min favorit i serien blir #4, där runt möter kantigt, men framförallt för den spännande vinkeln. Snyggt!
Svar från Bjarne 2020-03-03 20:52
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Jocke! Kul att du uppskattar vinklarna och intressant att du hittar en annan favorit än de andra kommentatorerna, men du har bra skäl till det.
Hälsningar, Bjarne