En blogg av studerande vid fotoskolan i Gamleby. Läs gamla inlägg här: http://fotoskolanigamleby.blogg.se

75 bilder senare med Johan Westin

Agnes Strand här!

Nu var det dags för mig att säga hejhej till Fotoskolans blogg och jag tänkte bara köra pang på vad vi haft för oss idag här på fotoskolan. Vi har nämligen haft redovisningar heeela dagen av 75 stycken bilder - vilket har varit jätteintressant - men det är inte konstigt att man är lite mosig i huvudet ljust nu.

Uppgifterna vi redovisade var till kursen Ljussättning som vi haft de två senaste veckorna (och kommer ha de två kommande veckorna) med Johan Westin. Utmaningen var att ta bilder med tre olika sorters ljus i halvfigur. 

Mina bilder sett från vänder: hårt ljus, mjukt ljus och klassiskt ljus.

Jag citerar Johan "tänk bebismjukt". Skapat med STORT paraply nära modellen samt en upplättningsvägg på motsatt sida = bebismjukt ljus, tummen upp. 

Hårt ljus. Det kan alltid bli hårdare men det viktigaste är att få kontrast mellan det ljusa och mörka partierna, fotad med en beauty dish nära modellen som även ger en ljusspot på bakgrunden. 

Klassiskt ljus. Det går ut på att bakgrunden ska gå från mörkt -> ljust och tvärt om på modellen där ljuset ska gå från ljust -> mörkt. På det här sättet framträder modellens ljusa ansikte mot den mörkare bakgrunden och den motsatta mörkare sidan av modellen tas fram av den nu ljusare bakgrunden. Fotad med ett mellanstort silvrigt paraply. 

Nästa del av ljussättningskursen börjar vi med imorgon och då spårar vi in oss på produktfoto som jag är riktigt superpepp på av någon konstig men väldigt positiv anledning. För produktfoto är inget som fått mig att gå igång tidigare men nu känns det så kul att se hur man kan fortsätta att leka med ljuset!

Nu har jag inte visat så mycket om vem just jag är mer än till just detta inlägg men det tänker jag att ni märker framöver! Jag har även en egen blogg som jag nördigt uppdaterar med allt som händer här på skolan och tankar om fotografi och framtiden, så IN och KIKA på AgnesStrandFoto.blogg.se mellan varven som jag svänger in här och säger hej! 

// Agnes Strand, YH6

Inlagt 2015-10-26 16:23 | Läst 1410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej tillbaka bra lektion du gav mig som aldrig sysslat med porträtt i ateljé.
Lycka till i morgon.
Gun-Inger
Denna blogg är ej längre aktiv