Fredriks Fotoblogg

Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Första turen för 2021

I tisdags 5/1 åkte jag en liten tur på ca 14 mil till Västmanland för att få fota en av dom hökugglor som varit stationär där ett tag.

När jag står och tittar på den hökugglan så kommer det ett rapport på en hökuggla bara 20 minuter hemifrån mig, typiskt, ser att den är rapporterad igår och idag också så jag hoppas på att den blir kvar ett tag till så jag slipper åka till Västmanland så många gånger :)

.

Hökugglan fångade en sork nära vägen där jag stod och flög upp på en högstubbe, jag undrade vad det var för prick under där ugglan håller sorken, insåg att det måste vara en bloddroppe från sorken.

.

.

Efter måltiden så flyttade hökugglan runt på lite olika platser ute på hygget, till slut så satt högt upp i en gran (ca 30m) och spanade ner i ett vattenfyllt dike, jag ställde mig på vägen ca 50m bort just där diket går under vägen, gissade på att den spanade efter sork i dikeskanten.

Plötsligt så dyker ugglan ut mot mitt håll med vingarna in mot kroppen för snabb men kontrollerad nedstigning

.

.

Såg ett tag ut som om den tänkte gå ner på en sork men den ångrar sig och avbryter nedstigningen genom att fälla ut vingarna och drar rätt över huvudet på mig

.

.

Den landar på en 5m högstubbbe ca 10-12m från vägen just där jag står där den sedan fortsatte spana i det vattenfyllda diket.

.

Svårt att hitta bra bakgrunder där ugglan satt, här fick jag några jättehöga och glesa tallar som fick duga.

.

Tyvärr så gjorde den inga jakt försök från högstubben, efter ett tag drog den upp i ett högt träd ute på hygget och jagade vidare.

Postat 2021-01-07 19:46 | Läst 2833 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera