Fotografering hellre än bra

Getinghonung 505/Fågelskådarkurs

Jag har börjar en fågelskådarkurs, superroligt. Min son är skeptisk, hans kommentar var "Du har ju inte ens en riktig kikare". Men det har ordnat sig en god vän hade en riktigt bra kikare och grannen erbjöd mig att låna en tubkikare. Jag har bra vänner och grannar. Har hunnit med 2 kurstillfällen och en exursion, som gick till Ernemar i Oskarshamn. Den lördagen var det minus 5 grader. Bistert men det gick. Eftermiddagen hemma gick åt till att tina upp vid braskaminen.

Ikväll är det dags för nästa kurstillfälle. Jag väntar med spänning.

Trut

Bergand

Storskrake

Inlagt 2023-02-15 08:31 | Läst 607 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Så roligt att du har börjat fågelskåda. Det kommer att ge dig mycket glädje och även gemenskap. När jag gick med i vår lokala klubb hade inte heller jag någon kikare, utan fick låna en av en medlem, tills jag köpt en egen. Det gjorde jag ganska snart, dock bara en handkikare. Tubkikare blev det ingen för jag sparade istället ihop pengar till min första digitala systemkamera + tele, vilket jag ansåg jag skulle ha mer nytta och glädje av än en tubkikare.

Du har ju redan kamera så att då börja skåda fågel ger liksom ytterligare en dimension till skådandet, när man även kan ta foton på de fåglar man ser. Ska bli roligt att följa ditt skådande och bilder.
Hälsningar Christina
Svar från ULLABERT 2023-02-16 07:12
Det låter som jag verkligen satsat på rätt kurs. Det ger ju också frisk luft och att man är ute och rör sig utan att man känner att nu måste jag ut och motionera.
/Ulla
Spännande med fågelskådarkurs. Har inte gått någon kurs men man brukar lära sig mycket under säsongen när man hänger tillsammans med andra skådare, tyvärr brukar man glömma en del under vintern så till våren brukar man ha tappat en del, det är väl särskilt vadare man tappar bort under vintern. Riktigt fina bilder du visar
Svar från ULLABERT 2023-02-16 07:07
Jag har lärt mig många arter här. Här visas många fina fågelbilder.
/Ulla
Så kul med en kurs. Då kommer du att träffa experter och det brukar vara riktigt kul för de ser och hör arter som man knappt har en aning om, i synnerhet småfåglar. Dessutom blir det ju lite struktur på skådandet. Du kommer att lära dej massor och fota mycket. Glöm inte att ta någon bild på er själva också, när ni är ute. Sånt är kul att så också.
Hälsningar Lena
Svar från ULLABERT 2023-02-16 07:05
Ett bra råd att ha i åtanke, det är nog lätt att glömma bort deltagarna.
/Ulla