Om allt och ingenting.....

FEATHER MANIA

Ja, det är inte lätt att fotografera nåt ute nu för fingrarna stelnar fortare än jag hinner fota, så man får försöka hitta på något inomhus istället.  =) Så jag beslöt att plocka fram en bunte med oanvända påskfjädrar.

Med Raynox DCR-250 på mitt 100 mm macro blir skärpedjupet härligt härligt superkort. Så här kommer några bilder!

Ha en underbar dag alla!

Inlagt 2012-12-06 13:09 | Läst 9955 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det ser ut som du målat dit "skärpedjupet" med en för hård pensel i photoshop. Med så kort skärpedjup så har du för mkt täckning och variation i bakgrunden dessutom, enligt min erfarenhet. Eller så är kanske objektivet väldigt konstigt tecknande.
Svar från Heléne Alklid 2012-12-06 13:43
Jag har inte målat dit nåt skärpedjup. Det enda jag har gjort är lagt på kontrast och svärta, och lite klarhet i LR. Dropparna är inte mycket större än nån millimeter och fjädern ligger på en bakgrund. På den nedersta bilden ser du precis hur brett skärpedjupet är, ungefär lika bred som droppen...
Ljuvligt helt enkelt! Kram till dig!
Svar från Heléne Alklid 2012-12-06 13:44
Tack Ewa!
Kram!
den droppen blev mycket vacker! mvh Danne
Svar från Heléne Alklid 2012-12-06 14:00
Tack Dan! =)
Ha det fint i dag!
Den tredje droppen andas vår
Marianne
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 08:47
Ja, det är nästan så att man längtar till våren nu för det är 21 minus här om inte termometern visar fel!
Ha en fin dag!
Härlig Heléne!!! Bra fångat!! Allt gott
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 08:47
Tack Mikael!
Allt gott till dig med!
Snyggt! Hur gör man?
/Per
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 08:51
Man kan använda en blomspruta och spruta ut lite droppar, men jag har en liten minispruta där det är lättare att få dropparna ungefär där man vill ha dom. Sätter sedan på macrolinsen på macrot och lägger fjäderna på nån fin bakgrund man tycker om, och sen är det bara att fota på. Är man inte stadig på handen rekommenderas stativ.
Fotograferar man de allra minsta dropparna så blir skärpedjupet inget problem.
Ha en toppendag!
Älskar dessa! :o)
Kram Milla
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 08:51
Tack Camilla! =)
Vad glad jag blir!
Kram!
Fantastiska bilder!// Kram Maud
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 08:51
Tack Maud för dina fina ord!
Kram!
Nu går det lite för fort, ska vi inte fira jul först innan vi tar fram påskfjädrarna.:-)
Men som vanligt skapar du fantastiska bilder oavsett vad du plockar fram. Jag har också införskaffat mig en Raynox DCR250, men har tyvärr inte hunnit testa det ännu. Men det verkar vara ett bra tillskott till makrofotandet.
Ha de gott
Bert-Ola
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 08:57
Hahaha! Jag är en bråttom människa vet du! Så jag firar allt på en gång... Akta så jag inte fotar droppar i midsommarkransen i morgon! =)
Tycker att Raynoxen är fantastisk för det ringa priset den kostar, sen är skärpan inte superskarp utan det blir lite soft, och med en hel del vinjetteringar, men bägge är lätt att fixa i efterbearbetningen.
Nåt som jag också upptäck är att vissa färger blir väldigt lustiga, speciellt röda färger. Dom blir så skrikiga att det gör ont i ögonen, och man får dra ner mättnaden till -30 i LR ibland, men det är småbekymmer ju! =)
Ska bli kul att se dina bilder med Raynoxen! Tror jag ska köpa en lins till med ännu större förstoring, men det kanske Tomten kommer med?
Ha en härlig dag!
Lysande idé att använda en fjäder som bakgrund, mycket passande tycker jag. Förstärker det sköra och fragila i mitt tycke.
Svar från Heléne Alklid 2012-12-07 14:44
Tack Tony! Jag har inte använt fjädern som bakgrund utan lagt den på en bakgrund, men det var kanske det du menade? =) Å andra sidan är ju fjädern bakgrunden eftersom det är droppen som är huvudmotivet, så du har ju rätt ju!! =)
Ha en tokbra Fredag!