"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Någon förlorade sitt hem igår....eller fredag i Ludvika...

I går kväll började lukta rök i lägenheten. Ganska snart kom vi fram till att lukten kom utifrån. Från balkongen såg vi rök och hörde sirener...Vi såg även ett antal personer som var på väg mot händelsen...Vi förstod att det brann i närheten och stängde snabbt balkongdörrar och fönster...

Då solen för en gångs skull var framme idag tänkte jag ta en fotopromenad... Det första jag såg var huset som brann ner igår kväll... En av mina första tankar var "vilken tur att ingen skadade sig".  (de i huset han ta sig ut oskadda enligt tidningen).

Jag går förbi detta hus nästan varje gång jag ska ta en fotopromenad... Idag kändes det väldigt annorlunda. Mer trafik än vanligt var det  på gatan... Funderar på hur snabbt det kan gå?... Trots att huset ligger relativt nära brandstationen var huset helt övertänt när brandkåren kom dit. Själv minns jag att jag först kände lukten och därefter hörde sirener...

För oss andra som inte förlorat vårt hem var det en ganska vacker dag i Ludvika...oavsett om vi arbetade eller som jag .. hade semester..

ingelaring.se

Inlagt 2013-01-04 21:02 | Läst 4283 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Med dom moderna material som finns i dagens bostadsinventarier så går det till övertändning väldigt fort numera. Brandkåren hinner sällan fram. Man bör ha brandlarm och en släckare i varje rum. Och kanske tom investera i ett sprinklersystem.
Svar från Ingela Ring 2013-01-06 11:25
Det är otäckt hur fort det går tydligen. Det brann visst hela natten lästa jag i tidningen.
Usch, det är så tragiskt när någons hem brinner ner. Mammas och hennes mans hus brann ner och det tog bara några minuter innan hela huset var övertänt, och det var ett tvåvåningshus och branden startade i en teve på nedervåningen. Man kan inte fatta hur snabbt det kan gå..
Svar från Ingela Ring 2013-01-06 11:26
Tragiskt och otäckt detta... Måste vara fruktansvärt att förlora hela sitt hem...
Måste vara otäckt att se sitt eget hus brinna! (men roligt att se lite andra Ludvikabilder än dom egna...). Fina färger du har förrrsten!
Svar från Ingela Ring 2013-01-07 19:29
Tack för kommentaren. Kul att du tyckte om färgerna. Har just börjat använda RAW format istället för JPG så det är kul att du gillar resultatet. Tittade förresten nyss på dina Ludvikabilder och jag säger som du, roligt att se lite andra Ludvika bilder än sina egna.