"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Domkyrkan i Linköping

I måndags var jag i Linköping och hälsade på. Passade på att fota Linköpings Domkyrka (min kyrka kan man säga eftersom Domkyrkoförsamlingen är den enda församling jag någonsin tillhört). Linköping välkomnade mig med regn, regn och regn. Men det störde inte nämnvärt eftersom det var interiören jag ville fota. Fotade drygt en timme (mycket med tanke på att jag var i Linköping i bara 4 timmar och då skulle mamma hinnas med också).  Att fota interiörer i kyrkor är en utmaning, särskilt om man har en kompaktkamera (Panasonic FZ18). Ibland vill tekniken inte vara med för att få till den där bilden man har i sitt huvud (det blir brus eller så hittar kameran inte focus). Detta är ett av de tillfällen man skulle haft en systemkamera med lämpligt objektiv, men, men. I vilket fall här är några av bilderna.

Maria fönstret i Domkyrkan

En av kyrkans sidodörrar

En annan av sidodörrarna:

Den vänstra sidogången:

Lite fler bilder finns här http://www.flickr.com/photos/rind/sets/72157605907421295/

En annan bra med resan var att när jag letade efter reselitteratur på pressbyrån hittade jag Digitalfotos Photoshopguide. Verkar finnas många tips där på just min nivå. Bra för mig som hellre fotar än sitter vid datorn och photoshopar. Tipsen kan bli bra när det är dags att ta hand om semesterbilderna...

Nu blir det i alla fall lungt med fotandet fram till Frankrikesemestern och sen blir det lungt med photoshopande fram till hösten...

Får jag tillgång  till internet kanske jag lägger upp några semesterbilder på bloggen vartefter...

Trevlig sommar alla

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2008-07-02 19:09 | Läst 4532 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hemliga Rum......

Vi tog en liten utflyckt idag. Statens fastighetsverk hade något de kallar för Hemliga Rum idag, dvs öppet hus i en del av sina byggnader. I vår närhet var det Malingsbo Herrgård som ingick i Hemliga Rum http://www.sfv.se/cms/sfv/aktuellt/evenemang_2008/hemliga_rum/hemliga_rum_2008_malingsbo_herrgard.html . Så vi tog sportbilen och kamera och gav oss iväg. Tur med vädret hade vi också.

Bilen i Malingsbo

En smedja var på plats för att påminna om Malingsbos storhetstid

Statens Fastighetsverk Bjöd på Korv

För dom som ville fanns det guidad rundtur (här i kapellet).

Huvudbyggnaden var inte allt för fräsch inuti

Lokala pressen var på plats

som brukligt var det kö till kaffet.

Detta var riktigt trevligt...Får försöka att hålla ögonen öppna nästa år ifall det blir nya Hemliga Rum då...

www.ingelaring.se

Postat 2008-05-24 16:14 | Läst 4873 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Väsman var stilla idag....

Idag har jag ägnat mig åt att fotografera sådant jag "kan" fotografera. Nämligen saker som är stilla såsom landskap och byggnader. Jag hade egentligen inte tänkt fota alls idag, men i sista stund tog jag ändå kameran med på dagens promenad.

När jag kom ner till Väsman så kom kameran fram. För er som inte känner till det så är Väsman en sjö vid Ludvika. Eftersom den ligger bara ett stenkast från Ludvika station så känns det som den ligger i Ludvika. Väsman var alldeles stilla idag. Himmelen alldeles mulen men inte jämngrå, utan moln på moln i alla grånyanser som man kan tänka sig. Ljuset , ljuset var väldigt speciellt. Här ett par av bilderna direkt från kameran.

En fördel med LångZoomare de kan vara med "nästan" jämnt....

www.ingelaring.se

Postat 2008-05-03 13:13 | Läst 4798 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ludvika Ulrica Kyrka..

 Ludvika Ulrica kyrka är en Träkyrka från 1752. Jag har länge velat fota den, kyrkotokig som jag är, men det har aldrig velat sig riktigt. Kyrkan är inlindad av björkar med den sedvanliga kyrkogården runtom, vilket gör att det alltid är något ivägen. Dessutom är det så att när jag vill och kan fota är det "fel" ljus och väder. Men idag så blev det av, bära eller brista. Detta fick bli ett av alla objekt att testa med nya kameran (Panasonic FZ18).

Från Centrum är det klockstapeln som man lägger märke till

Sedan ser man kyrkan, inbäddad i björkar..

Entrén ligger nästan lite avigt till...

www.ingelaring.se

Postat 2008-04-27 18:51 | Läst 6848 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lördag i Ludvika i svartvit...

Tänkte ta en liten sväng med kameran och testa fota svartvit idag. Gatufoto var tänkt som tema. Tog kameran ställde in svartvitfoto och gick ut. Ställde in på Inteligent auto för att göra det enkelt för mig.... men motiven blev inte riktigt vad jag tänkt..

Det första jag upptäckte var att Skrattmåsarna anlänt till Ludvika. De är inte så pittoreska som en del vill tro. Här kan ni se hur "glada" de blir när de fotograferas

http://www.agarcia.se/ingela/film/damm.wmv

Inte ens kråkorna blir glada över att de kommer...

Sen fick jag och denne herre syn på en Mitsubishi 3000GT som skulle fotograferas... Varför fota röd bil i svartvit ? Men så blev det i alla fall..

Jag hann att fotografera en port innan jag såg nästa röda sportbil....  denna gång utanför färgaffären..

även en motorcyckel hade fått  komma ut...

Fiket tyckte att våren hade kommit men kundena tycks inte hålla med....

Folk handlade och träffades och pratade..

Tuffa grabbar sitter i solen..

 Ingen dans på Folkan i kväll... det var förra helgen...tror jag..

Vägen till Dan Andersson (statyn)...

Har inte riktigt hunnit analysera vad detta säger om kameran och svartvit... Men så här var det i Ludvika idag...

www.ingelaring.se

Postat 2008-04-05 17:09 | Läst 5943 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa