En pizza i Ventimiglia

I västra Ligurien och bara sju kilometer från gränsen till Frankrike ligger Ventimiglia mellan den italienska Rivieran och Cote d'Azur. Staden ligger vid mynningen av floden Roia där den flyter in i liguriska havet. Roia delar staden i två zoner, den medeltida delen och den moderna staden.
Även om det inte är den mest besökta av Riviera-städerna, så är Ventimiglia charmigt på grund av sina pastellfärgade hus och intressanta platser och torg i gamla stan.
Vi tog pendeltåget en dag till Ventimiglia bara för att vi ville ha en "italiensk dag", äta en pizza och besöka marknaden i parken och längs strandpromenaden. På marknaden kan man hitta allt från husgeråd, skinkor, olivoljor, kryddor, ostar till väskor och skor. Förutom den stora gatumarknaden finns även en marknadshall som är mer värd att besöka när man är i staden.

Inlagt 2017-08-19 10:42 | Läst 1670 ggr. | Permalink
Ser mkt idylliskt ut! Har varit i Ventimiglia en gång, 1964. F3 på Chalmers åkte på studieresa till Frankrike och Italien sommaren 1964 och vi tog tåget från Frankrike nånstans till Genua. I Ventimiglia blev det dock stopp sedan elloket tagit eld och började brinna. Där satt vi några timmar medan vi väntade på ett nytt lok. Här ser det fridfullt och skönt ut!/ Björn T
Svar från Turbo56 2017-08-21 17:56
Tack Björn, det var ett udda minne och någonting man inte glömmer.
Staden har förändrats väsentligt sedan jag besökte den första gången i mitten av 1970-talet, den är både renare och trevligare.
Bilden ovan är tagen upp mot den gamla delen av staden.