Pippi på Fåglar... och allt där runtomkring.

Fåglar är roligast att fotografera. Men allt som finns runtomkring är med på olika sätt, och då främst från naturen.

En vanlig vecka...

...ja det var föregående vecka. Så vanlig där jag "fastnar" under min gran lite lagom bakom enebusken. Det är så det brukar se ut, varje dag, nästan.
Jag är inte hemma för ro skull utan jag är hänvisad så pga av diverse krämpor. Skäms alltid för att jag är hemma och "har det bra".
Men tack vare kameran, fåglar och min gran så går tiden och dagarna ändå på tok för fort.

Varje morgon är ungefär lika. Ludde och jag ska sköta fåglarna och maken åker till jobbet eller skogen.
Så på med min gamla trasiga jacka så tillika mina trasiga täckbyxor och stora varma stövlar. Inte platsar jag som omslagsflicka... men jag trivs.
Kråkfåglarna ska ha sitt, lite bröd och nötter, utanför lagården. De är oftast samma antal 19 kajor, 11 kråkor och två skator. När jag började mata dem utanför trädgården är de inte lika ofta vid småfåglarnas mat.
Sedan ska nötter fyllas på i mataren och lite på en tegelpanna på staketet och på marken så att ekorrar och nötskrikorna kan äta.
Talgbollar och eventuellt lite smör skall fyllas på och frön på tre olika platser i trädgården.
Så skall där alltid finnas äpplen. Det gillar Blåmesar, Talgoxar, Koltrast och nu inte minst Sidensvansarna.
Vatten har de fått varje dag hela vintern. Det är något de kan sitta och vänta på.

Efter denna vanliga morgon går Ludde och jag in och dricker kaffe och tuggar en dentastix. Alltså jag tar kaffet och Ludde tuggar.
Sen är det bara att ge sig ut, Först en liten promenad och sen blir det ofta en hel dag i trädgården under granen.
Men visst liiiite annat smyger sig in också.

Ett litet axplock bilder från veckan som gått gör sig bäst i förstorat läge.

Denna vecka har Sidensvansarnas antal reducerats till två individer, från att ha varit ca 30. Men Äppelkrogen (som Ing-Marie döpt den till) har ändå haft öppet för dessa två gäster.
De låter sig väl smakas av Ingrid Marie äpplen. Dels är de goda och jag vill gynna svenska producenter.


Är man mätt i magen går det bra att sitta både bredvid och på maten.

.

I tisdags var jag till min favoritsjö Bysjön. En bra plats då flyttfåglarna börjar röra på sig. Nu vintertid finns där ett trettiotal Domherrar. Det är så mysig att sitta där med kaffe och lyssna på deras mjuka sång och småprat. Men det är mycket svårfotat där bland allt ris. Men Herr och Fru Domherre får vara med här.


Herr Domherre lyser verkligen upp och har svårt att gömma sig.

.


Fru Domherre är lite svårare att få syn på. Men ibland tycker jag att hon är vackrare.

.

Åter hemma i trädgården så händer en del bland fåglarna nu när våren närmar sig.

Ett par Pilfinkar sitter utanför en holk liksom för att visa att de är spekulant på bostaden. Ska bli spännande att se om de får den för Blåmesarna brukar lägga beslag på just denna holk. Söta är de hur som helst.

.


Det finns nog minst femton Blåmesar i trädgården men de är inte alltför lätta att fånga då de är mycket rörliga. Söta är dom!

.


Ekorren är bara så charmig. Jag har tre stycken som besöker trädgården dagligen. Men det är bara en jag känner igen och kan skilja från de andra. Ganska orädda även om de är på sin vakt då Ludde gärna skrämmer iväg dem om han får chansen.

.


Då jag sitter bakom nåt ris så tuggar Ludde nöjt på sina tuggben. Fast ibland tycker han att matte är tråkig.

Då säger jag Tack för att ni tittade in och ha en bra kommande vecka.
/Lena :)

Postat 2017-02-20 10:48 | Läst 2125 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Det ska inte bli någon vana!

Att blogga en gång vart annat år det ska inte bli någon vana. Nä, jag måste åter igen försöka ta mig i kragen, om inte annat för att själv ha något att se tillbaka på.

Att jag inte bloggat beror delvis på att jag tycker jag fastnat i fotograferandet. Det vill gärna bli fåglar och jag tycker inte jag får fram de bilder jag vill.
I stort sett varje dag tar jag på mig min gamla och trasiga täckjacka, fula mössan och de stora klumpiga stövlarna, och naturligtvis är kameran och hunden med. Jag hamnar ofta på samma plats och det är lätt att det blir samma gren i samma gran... men det är ju sååå kul! Men i slutändan känner jag ändå att jag vill få nåt annat. Det kanske kommer. Några små utflykter blir det ju också ibland. Men jag tror jag börjar bli väldigt bekväm och det kanske ine är så bra för kreativiteten.
Hur som så flaxar det bra i datorn och att gå genom dessa två år blir drygt så jag tar med några bilder här från januari och några från de senaste dagarna.

Vissa fågelarter kan jag önska mig mer än andra. Till exempel den lilla Kungsfågeln. I höstas träffade jag på kanske 10 st på vår semester i Lofsdalen. Vilken lycka trots att jag inte fick någon bra bild på dem. Desto gladare blev jag denna vinter då det plötsligt dök upp en ensam Kungsfågel i vår trädgård. Den är här dagligen, oftast i våra gamla och stora granar. Trots det har jag inte lyckats få så många skarpa bilder på den då den ständigt är i rörelse. Har aldrig någonsin sett sån rörlig liten krabat till fågel. Söt är den.

Här har den smyckat sig med ispärlor på stjärtfjädrarna.
.

Här i granen där den oftast letar mat.
.

Gråsiskorna har bestämt sig för att ta hit hela släkten... jag överdriver inte om jag säger att de är minst 60 st. Roliga att studera när de ständigt packar i sig frön.

Lite lik sidensvansarna är dom när de ofta bråkar om maten på liknande sätt. Kul att fota då  och det blir oftast oskarpa flaxbilder.

Liten trött Gråsiska efter dagens slit med maten.
.

Även Gulsparvarna är många i vinter och roliga att fota speciellt under den korta tid det fanns snö på grenarna.

Här sitter den vackra Gulsparven i ett "blurr" av mjuk snö.
.

Så igår kom mina absoluta fotofavoriter, Sidensvansarna. Som tur var hade jag rönnbär i frysen för att riktigt fjäska för dem och hålla dem kvar. Sedan gick det raskt åt 8 äpplen och maken fick lov att köpa med sig när han åkte från jobbet för de är ett gäng på mellan 15-30 st..
Idag var de tillbaka och jag hoppas de stannar tills de ska vidare norrut.
Följande bilder är superfärska.

Jag hoppas fortsättningsvis att jag får lite inspiration att skriva oftare här och att en och annan bild laddas upp.... och det är ju snart vår.
Tack för att Du tittade in här och ha det gott.
/Lena

(PS Klicka gärna upp bilderna)

Postat 2017-02-09 21:35 | Läst 2198 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera