Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Jag saknar mitt extrema objektiv..............så blev det dag 2

I dag är jag helt säker på att i de flesta tidningar stod det om vilka barn som blev det först födda 2013

Det är underligt det där med ägget som blir ett barn även inom djurens värld.....

Jag har i dag arbetat med andra barn. Jag måste nu med en gång lägga bilder till en släktforskning jag fått. Den börjar 1550 och slutar 1989 när barnbarnet Viktor föddes. Femton generationer omfattas.

Min mormor var barn nummer tolv. Hon sitter här så fin i en rutig klänning. Mormor föddes 1886 så kortet måste vara taget ungefär i början på 1890-talet. Visst är det vackert. Det som förbryllar mig är att det stor "Hospitalsgatan Norrköping" på baksidan. Familjen bodde enbart några mil från Hässleholm.

Något mer som jag tycker är egendomligt är att ett träd som bröts när stormen Gudrun for fram ser likadant ut i dag. Visst är det också vackert.

Funderar på detta med vidvinkelbilder. Såg att de vill ha sådana nu till tidningen Fotosidan. Jag hade en gång ett 24 mm som jag gillade skarpt.

Det blev häftiga bilder 

Jag saknar det just nu när jag ser bilderna och tänker på med vilken glädje jag använde det.

Ha det gott dag tre på nya året.

Gun-Inger

Inlagt 2013-01-02 22:13 | Läst 1706 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det där med släktforskning är spännande. Jag är adopterad och började forska på min mamma för några år sen. Min första aha upplevelse var att jag upptäckte att min mormor hette Anna Cecilia. Så då fick jag svar på varför jag heter Cecilia. Min mamma döpte mig på BB och sen lämnades jag bort. Ingen under min uppväxt talade om min mamma, så nu när jag har forskat på henne så har jag fått en historia. Jag har också hittat en halvsyster som jag i dag har kontakt med.
Nu ska jag sussa
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-01-02 23:49
Vilken solskens historia att du hittade dina rötter. Att du har kontakt med din halvsyster gör mig glad. Jag har fått denna släktforskning av min mormors systers svärson. Det var gulligt att han gav mig den innan han avled.

Det finns ovanligt många bilder på både min mormor och min morfar så jag måste nu hålla på med detta tills allt är inlagt på CD till barn och barnbarnen våra.

Jag bodde när jag föddes med min mor hos mormor o morfar i en banvaktstuga som nu inte finns mer. Jag har själv tagit bilder av den innan SJ eldade upp hela huset.

Mysigt det kändes att vi fick skriva om vår släkt till varandra.
Sussa gott
Gun-Inger
Ända ner till 1550, så spännande! På både farfars och morfars sida har det forskats mycket. Jag började lite smått med farmor men sen kom nåt annat i mellan. :-) Fascinerande är det i alla fall att betrakta de gamla bilderna och fundera över vilket liv de levde. 453333333333333333333333333333, ooops katten gick över tangentbordet. :-)
Ha det fortsatt gott!
ewa