Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Vår väg är havet.........

Denna text går att läsa  på Åland vid havet.
Det gav mig genast tankar denna mörka kväll om det hemska öde som många har i denna stund
att försöka

åka över havet på natten ....det är kallt  det är mörkt ...de lämnar en strand där solen
smeker sina sista strålar..
ingen av oss som är här på FS kan på minsta sätt förstå hur hemskt öde dessa
människor har.

Gun-Inger

Inlagt 2015-12-16 00:01 | Läst 1465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är enda vägen till Åland, via vatten i varje fall vet inte om dom har någon flygplats där? Det sista vet jag inte riktigt vad du menar?
Ja det kan väl drabba var och en av oss på olika sätt detta med hemlöshet och utanförskap, så att jag undrar vem tar hand om våra "egna", det drabbar idag människor som varit delaktiga att skapa den välfärd i Sverige som allt färre får åtnjuta och har så under lång tid om vi skall vara ärliga. Kanske hög tid att fördela kakan jämnare. Sen är det naturligtvis djupt tragiskt att människor tvingas fly ifrån krigshärdar och annat elände i vår omkringliggande värld. Men just det problemet kanske man borde finna andra lösningar på.
Må gott
/Hans-Åke
Sista bilden är vacker Gun-Inger Ha en skön torsdag : ) // Gert
Vi och hela EU står inför enorma problem, men helt klart är att dom fattiga får betala största delen av kakan, i Sverige kan vi räkna med fortsatta besparingar på det mesta vad gäller sjukvård hälsa, utbildning och omsorg, huvuddelen av det vi byggt upp raseras och vi har det fullbordade 2/3 delssamhälle som ett borgerligt styrt EU hela tiden eftersträvat. Det är enda fördelen med att vara gammal, man hinner i bästa fall slippa det stora kriget, för det kommer, det är jag övertygad om. Hälsn, LO
Satt och tänkte på det kalla hav som många flyktingar ramlar i..
###
Gun-Inger