Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Sensommarfiskets sena kvällar i fjällnatten..

En frisk och magisk kväll vid Torneträsk, med flugspöet i handen och vadarnas gång  i vattnet gör sommarens höjdpunkter oförglömliga.

Sent en sensommar i augusti åkte vi iväg ett grabbgäng mot Kirunafjällen för att fiska och andas fjälluft. Vi planerade för midnattsolens fiske i de friska fjällvattendragen  som ibland kan bjuda på överraskningar i rätta klocksalaget. Vi åkte iväg med båten i ett stilla Torneträsk med fullpackade fiskeväskor för några timmars fiske.

     

Efter en båtresa mot ett spegelblankt träsk kom vi äntligen fram till ett utlopp där det ryktades om en hel del bamsar simmandes. David gick av båten med sina vadare och började gå närmre mot utloppet.

Kast efter kast med flugspöet i handen.

    Spänningen startar då första kastet har nått vattnet.

Vinden  låg stilla på träsket och det var nästan inga mygg i farten endast suset från flugspöet kunde höras, det var skönt ute. Plötsligt svänger det till för David som nästan direkt har fått napp på kroken. Någonting stort som fajtas kring linan. David vevar upp en fin harr som träffats vid utloppet.

Första fisken var uppdragen. Det blev en matig harr som kom upp från ytan. Molnen låg lågt kring träsket och det var riktigt magist ute denna kväll.

Nästa hugg, plötsligt får Joel napp på kroken och startar kampen om fisken.

 Full vev mot ytan, nånting stort va på g. 

Fisken fångas upp av Joel, Anders hjälper till med hoven för att inte mista fisken från kroken. Ett hetsigt ögonblick som uppstår när fisk är på ingång!

Sommarfisket är stunderna man längtar till just nu!

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-17 01:13 | Läst 3922 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga fiskebilder och bilder av i det här fallet manlig gemenskap! Den svenska fjällvärlden är också något alldeles särskilt!
Hej Per. Suveräna bilder som både speglar spänning och action i fisket och lugnet i den fantastiska fjällnaturen. Jag förstår din längtan. Jag har själv tillbringat åtskilliga timmar med flugfiskespöt i handen. Bild nummer 5 med den ensamme fiskaren bakifrån med speglingarna i vattnet är favoriten för mig. Mäktigt perspektiv som både förmedlar spänning och lugn. Ha en bra helg! Mvh Thomas