Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Hundporträtt på tiken Tiril en torsdagkväll

Torsdagkvällen ägnades till att ta lite till en början skojiga bilder på Stafford shire tiken Tiril hos några kompisar men började inte så bra med att testa solglasögon så det fick istället bli lite mer klassiska portättbilder på hunden Tiril.

..."Grrrr..försök er inte lura på mig nå jävla solglasögon nu på min bekostnad" morrade Tiril till en början...Vi avbröt den idén och försökte istället satsa på några enklare bilder..

Av med solglasögonen och istället sitta fint gillade Tiril bättre än några konstiga plastbågar utan syn i sikte på huvudet tyckte Tiril och satte sig lungt och fint och började "posera" framför kameran med en liten snedvriden blick till förundran av kamerablixtens mystiska blixtrande..

Upp och hoppa, en stående posering kunde Tiril bjuda på utan problem, inget hundgodis fanns heller inte i närheten utan hundens nyfikenhet blev allt mer intressantare..va pysslar dom med?

Ett till försök till arrangemang gick hon med på tillslut, en "ET- look a like" med en filt över huvudet och lite ljus från sidan, några bilder sen fick det vara nog!

Avslutningsvis efter några försök till arrangerade ståhej fick Tiril inte annat än bara lust att sätta sig tillrätta utan några konstigheter, några bilder och en slutligen fint sittandes bjöd Tiril på denna kväll! Woff!

//Perran

Inlagt 2013-01-17 23:22 | Läst 2001 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Wow, vilka fina porträtt! Snyggt ljussatt och redigerat! Bra jobbat!
Svar från Per Lundström 2013-01-18 12:33
Hej Rei! Kul att du gillar hundbilderna, gjorde några försök till att skojja till det men det ville inte Tiril så då är det bara ge upp och satsa på det som funkar bättre, sitta fint och bara titta..givetvis belönades denna vovve med lite hundgodis efteråt! Tack för din kommentar! Ha dt//Perran
Väldigt fina porträtt! Hunden ser ju så härligt skön ut! Trevlig Helg Per!
Svar från Per Lundström 2013-01-18 12:31
Hej Dan! Kul att du gillar det, denna hund är verkligen en trevlig hund att ha och göra med och är väldigt väldresserad, även om man inte får spöka ut den till vad som helst alla gånger, men lung och fin! Tack för din kommentar, trevlig helg!//Perran
Ljuvliga porträttbilder på den fina vovven! Jag har en yorkshire-terrier som heter Loke, och nu när jag ser dina fina bilder blev jag faktiskt sugen på att porträttera honom. Man kanske skulle göra ett försök i helgen?
Tack för inspirationen och ha en fin helg!
Svar från Per Lundström 2013-01-18 12:30
Hej Heléne! Vad kul att du inspireras av denna vovve! Tycket absolut du ska porträttera din vovve och om det tillåts kanske försöka göra något roligt av det, ex med en mössa på huvudet, men det blev inte så många försök här tyvärr då hunden kände sig lite obekväm med mössa på! Men sitta fint gick bättre, lycka till med ditt hundfotande i helgen, ser verkligen framemot bilder från det! Trevlig helg!//Perran
Väldigt tjusiga bilder, i synnerhet den svartvita (nr 2). Proffsigt hundporträtt med vackert ljus som jag upplever förstärker att det är en tik. Jag skulle köpa dessa utan vidare om det var min hund.
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2013-01-18 21:56
Hej Lena och tackar för dina värmande ord, kul att höra! Och till dig önskar jag även en riktigt trevlig helg!//Perran
Stackars Tiril det syns i ögonen att hen inte gillar detta med att bli utklädd. Jag har en känsla av att hunden kan känna sig mycket förnedrad och de visar det genom sin blick.

Skickligt fotograferat är det helt verkligen. Det är inte det lättaste ljussätta brun hund mot denna bakgrund. Du har lyckats med det.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Per Lundström 2013-01-19 18:42
Hej Gun-Inger! Tiril viftade väldigt mycket på svansen under denna fotosession och var hur glad som helst tills att vi provade sätta på en liten stickad mössa då hennes blick kändes förnedrad så det blev inte många bilder på det och väl av med hatten var hon hur glad och tillmötesgående som helst, jag tror hunden tycke det var ganska roligt att "bli fotad" med all den uppmärksamhet och beröm hon fick, men man kan inte spöka till det riktigt hur som helst, men roligt var det! Kul att du gillade detta Gun-Inger! Tack för din kommentar! Ha en trevlig helg!//Perran
Gun-Inger Arvidsson 2013-01-19 19:26
En kamrat till mig har en hund som skall jaga vilt.

Jag kan fortfarande se den skamsna minen på hunden när de tog en väst på den. Visst är det så att hundar bör få slippa kläder.
Ha en fin lördagskväll
Gun-Inger