Bilder av olika slag.

Granar, sol och moln

Måndag 8 februari. Premiärtur för 2021 upp till Aptasvaara. Jag blir alltid lika glad att få träffa på de här resliga figurerna. En lite sval dag, -14C när jag började skida ut men det blev varmare ju högre jag kom. SMHI hade lovat en kallfrontspassage kring lunch och de fick rätt. Det hyfsade vädret med lite disig sol förbyttes till ett snabbt snöfall från nordväst. Det är snöfallet på inkommande som man ser lite av på den sista bilden. 

Inlagt 2021-02-09 20:38 | Läst 1010 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är vinter i stora delar av landet nu men de här vinterbilderna har ett annat ljus och en annan "tyngd". I synnerhet med bergen i bakgrunden. Det ser ordentligt kallt ut.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Erikson 2021-02-10 22:21
Visst är det roligt att se riktiga vinterbilder från hela Sverige i år. Har goda vänner på Gotland och i Blekinge och till och med där är det vitt. Följer "Gotland i bilder" på Facebook och det blir helt fantastiska vackra bilder i deras landskap. Men granarna här uppe i inre Norrland har en resning som inte många andra träd har tycker jag. Alltid roligt att fotografera dem.
/mats
Ser härligt ut! Själv har jag bara haft -10,4° som kallast den här vintern och det var nog kring Jul.. men hyfsat med snö finns det i alla fall, fast inga mänger ändå!
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2021-02-10 22:23
Jo, det var en härlig tur. Skönt att vara ute längre stunder, snudd på meditativt. Den här helgen verkar Mellansverige få det bra mycket kallare än vi. /mats
Fantastiskt landskap. De här höga smala snötyngda furorna är mycket läckra.

Hälsningar Jörgen
Svar från Mats Erikson 2021-02-11 21:21
Det är fint med de öppna horisonterna. Och de här granarna ger ett ganska påtagligt mönster i skogen. / mats