Fotogängaren

Gatufoto i Manchester - avgång

Hemma igen efter en vecka i Manchester. Varför Manchester? Mest kanske för att "alla andra" åker till London, särskilt denna sommar med gatufotofestivalen där. Jag gillar gamla industristäder, med stora, maffiga tegelkåkar typ Münchenbryggeriet i Sthlm.  Manchester gör mig inte besviken.

Härligt med den nya tekniken, när man kan sitta hemma och fixa biljetter till flygbussen, till flyget och boka hotell. Känns fortfarande lite lattjo att komma med utskrifter till buss och flyg. Arlanda har drivit det längre med själv check-in. Här skiter det sig lite då det inte är helt logiskt för mig vilken sifferkombination som ska knappas in. Den jag väljer är för lång för systemet men på sida två finns en kombinerad bokstavs- och sifferkombination som funkar. Sen rullar allt på ända upp på rummet.

Tar en kort sväng första kvällen med ett pubbesök som sig bör. Puben är helt öde sånär som på bartendern, ett gäng musiker och så gatufotograf Merilaid. Är inte kvar länge, går hem och laddar för nästa dag.

Då jag ägnar större delen av min dagtid åt att knalla runt på stan och fota blir det ett gäng bilder som följer med hem. De räcker till många avsnitt i min manchesterberättelse som börjar i dag. Dessa stycken publiceras fortlöpande på "Fotospår", lite då och då dyker det upp ett inlägg här. Första avgång i detta nu. Välkomna att följa med!

Postat 2011-07-12 15:41 | Läst 1918 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gatufoto - hårddisk och härdsmälta

Åker ju utomlands en fotosväng och funderar på om jag inte vill ha någon back up-lösning. Jag menar, stället jag besöker är engelskspråkigt och vi har alla hört talas om Murphy´s law. Det jag ursprungligen hade tänkt är för dumt för att jag ska vilja stå för det här, ni får kolla min blogg "Fotospår", där skäms jag inte för något :-). (Och där finns några hyfsade bilder från dagens promenad).

IPad hade varit lösningen, om det inte varit tre veckors leveranstid på den. Återstår en bärbar dator och det skulle orsaka en rejäl sveda i plånboken. 

Å andra sidan har både jag och plånboken en hög smärttolerans. En veckas svindyr semester (inkl alla omkostnader och nyinköp) och när jag kommer  hem, fyra veckor på varma koppen. Jaja, det kanske inte går att få tag i den modell jag vill ha i ett sommarsöndagsstängt Stockholm?

Postat 2011-07-02 14:57 | Läst 2273 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera